3 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect (PL-x 423/2020; rămas pentru votul final ).

Florin Iordache La poziţia 5, Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect; PL-x 423/2020. Doamnă preşedinte a Comisiei pentru administraţie, vă rog să prezentaţi raportul.

Angelica Fădor Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, În conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a fost sesizată, cu dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor este Cameră Decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. La întocmirea prezentului raport comisia a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi, al Comisiei de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. Comisia a examinat proiectul de lege în şedinţa online din data de 12 octombrie 2020, iar în urma examinării membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, cu un amendament admis prezentat în anexă. În funcţie de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. Dacă sunt intervenţii din partea grupurilor la dezbateri generale? Nu sunt. Avem 4 amendamente admise. Dacă la titlul legii, intervenţii? Nu. De la 2 la 4 intervenţii? Rămâne la votul final; caracter ordinar.