10 martie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane (PL-x 407/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Până vin alte rapoarte, continuăm. 14 4 . Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane; PL-x 407/2019. Guvernul? Vă rog, domnule secretar de stat. Şi apoi, raportul comun - Comisia pentru administraţie, Comisia pentru industrii şi Comisia pentru transporturi.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Doamnă preşedinte a Comisiei pentru administraţie, vă rog, prezentaţi raportul comun al celor trei comisii. Vă rog.

Angelica Fădor Vă mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 94 şi art. 114 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi Comisia pentru industrii şi servicii au fost sesizate cu dezbaterea pe fond, în procedură de urgenţă, asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională, conform prevederilor art. 75 din Constituţia României. În data de 21 octombrie 2019, în cadrul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, s-a decis introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, sub rezerva primirii raportului de la cele trei comisii de specialitate sesizate în fond, a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019. În şedinţa plenului Camerei Deputaţilor din data de 22 octombrie 2019, s-a hotărât retrimiterea proiectului de lege celor trei comisii sesizate în fond, în vederea examinării şi depunerii raportului comun. La întocmirea prezentului raport comun, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi Comisia pentru industrii şi servicii au avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ, avizul favorabil al Consiliului Economic şi Social şi avizul favorabil al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, în vederea armonizării legislaţiei interne cu legislaţia Uniunii Europene. În conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cele trei comisii sesizate în fond au dezbătut proiectul de lege mai sus menţionat, în şedinţe separate, ulterior în şedinţă comună, în data de 4 martie 2020. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, cele trei comisii sesizate în fond au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. La dezbateri generale dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Avem 67 de amendamente admise şi 74 de amendamente respinse. Întreb dacă amendamentele respinse se susţin? Nu. Mergem atunci la tabelul cu amendamente admise. La titlul legii dacă sunt intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. De la art. 3 la art. 40, intervenţii? Nu. De la art. 41 la art. 67, intervenţii? Nu. Rămâne la votul final, caracter ordinar.