6 martie 2019 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Spre un cadru european mai cuprinzător privind perturbatorii endocrini COM (2018) 734 (PH CD 6/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 13. Este COM 734 - Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Spre un cadru european mai cuprinzător privind perturbatorii endocrini COM(2018)734; PHCD 6/2019. Vă rog, foarte pe scurt.

Ştefan Muşoiu Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Spre un cadru european mai cuprinzător privind perturbatorii endocrini COM(2018)734. Comisia pentru afaceri europene şi-a fundamentat opinia pe proiectul de opinie transmis de Comisia pentru sănătate şi familie, proiectul de opinie transmis de Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi analiza proprie. Comisia pentru afaceri europene, în principal: - A salutat şi sprijinit elaborarea unui cadru european mai cuprinzător privind perturbatorii endocrini, pentru a proteja cetăţenii Uniunii şi mediul de substanţele chimice periculoase; - A considerat că este necesar ca principiul precauţiei să guverneze în continuare măsurile la nivelul Uniunii, în domeniul perturbatorilor endocrini, în special în ceea ce priveşte ocrotirea femeilor gravide şi a copiilor mici; - A susţinut continuarea cercetărilor pentru elucidarea mecanismelor metabolice de acţiune a perturbatorilor endocrini, a proceselor biochimice care stau la baza acţiunii nocive a acestora; - A solicitat să fie informată cu privire la impactul programelor Uniunii Europene pentru cercetare şi dezvoltare în ceea ce priveşte cunoaşterea perturbatorilor endocrini. Opinia a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene din data de 19 februarie 2019 şi a fost adoptată în unanimitate.

Florin Iordache Mulţumesc. Vă mulţumesc. A fost distribuit. V-am spus, foarte pe scurt. A fost distribuit. La titlu. Sunt intervenţii? Nu. La preambul? La articolul unic. Intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Şi ultimul COM. Este...