22 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor cu privire la punerea în aplicare a pachetului de măsuri privind economia circulară: opţiuni pentru abordarea interfeţei dintre legile privind substanţele chimice, produsele şi deşeurile COM(2018) 32 (PH CD 28/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 14. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor cu privire la punerea în aplicare a pachetului de măsuri privind economia circulară: opţiuni pentru abordarea interfeţei dintre legile privind substanţele chimice, produsele şi deşeurile - COM 32. Cine prezintă raportul? Tot domnul deputat Muşoiu. Vă rog, domnule vicepreşedinte. Varianta scurtă, vă rog.

Ştefan Muşoiu Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport privind Proiectul de Hotărâre al Camerei Deputaţilor redactat pe baza opiniei Comisiei pentru afaceri europene privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor cu privire la punerea în aplicare a pachetului de măsuri privind economia circulară - opţiuni pentru abordarea interfeţei dintre legile privind substanţele chimice, produsele şi deşeurile - COM (2018) 32 Comisia pentru afaceri europene, în principal, a considerat că pentru a avea eficienţă în aplicare, normele armonizate ar trebui să ţină seama de varietatea condiţiilor socio-economice locale şi regionale, precum şi de cadrul legislativ şi instituţional al statelor membre, pentru a evita suprapunerea atribuţiilor. A subliniat că bunurile importate în Uniunea Europeană trebuie să urmeze acelaşi regim, la fel ca cele produse pe teritoriul său, iar Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi pentru a determina adoptarea condiţiilor similare şi în alte zone. A considerat că o mai bună armonizare a normelor privind încetarea statutului de deşeu ar putea include un statut intermediar, în care să fie aplicabile o combinaţie de prevederi care au ca obiect deşeurile şi prevederi care au ca obiect produsele cu caracter temporar. Opinia, aşa cum a fost adoptată de Comisia pentru afaceri europene, în unanimitate, în şedinţa din 8 mai 2018, este supusă aprobării plenului Camerei Deputaţilor. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Intervenţii dacă sunt din partea colegilor? Nu sunt. Rămâne la votul final. Următorul COM.