19 decembrie 2017 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind abrogarea art.35 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 şi ale Legii nr.169/1997 (PL-x 318/2017). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 18. Proiectul de Lege privind abrogarea art. 35 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997. Comisii? Comisia juridică.

Costel Neculai Dunava Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi împreună cu Comisia pentru agricultură au fost sesizate spre dezbatere în fond cu proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat iniţiativa legislativă. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul legislativ. În urma dezbaterilor, cele două comisii sesizate în fond au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Raportul de adoptare a proiectului de lege. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Doamna Fădor.

Angelica Fădor Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Grupul Partidului Naţional Liberal va vota pentru proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare abrogarea art. 35 din Legea nr. 1/2000, în vederea eliminării contradicţiilor din legislaţia în vigoare. Astfel, Legea nr.1/2000 stabileşte în sarcina atât a ocoalelor silvice, cât şi în cea a actualilor deţinători obligaţia asigurării pazei şi protecţiei vegetaţiei forestiere de pe terenurile retrocedate, inclusiv după punerea în posesie, în timp ce Codul silvic în vigoare, aşa cum este şi firesc, stabileşte doar în sarcina proprietarilor obligaţia asigurării administrării sau a serviciilor silvice pentru terenurile forestiere, de la momentul punerii în posesie. Vă mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vă rog, domnule primar.

Corneliu Olar În Comisia pentru agricultură am dat un aviz favorabil. Partidul Naţional Liberal este de acord cu acest amendament. Se rezolvă o mare problemă cu privire la administrarea pădurilor care au rămas de fapt neadministrate de nimeni, au rămas în grija proprietarilor şi acum îi obligă pe cei care administrează de drept domeniul forestier să preia în administrare acest domeniu. Mulţumesc.

Petru Gabriel Vlase Am înţeles. Mai doreşte cineva? Nu. Nefiind amendamente, legea merge la votul final. 19. Propunerea legislativă... nu avem raport, da? Nu...