14 noiembrie 2017 – Intervenţie prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la revolta muncitorilor braşoveni, din 15 noiembrie 1987, şi păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor revoltei de la Braşov.

Florin Iordache Rog colegii să ia loc, să putem începe şedinţa de vot final. La Grupul PSD, rog colegii... Pe procedură, doamna deputat Roxana Mînzatu. Vă rog, doamnă deputat.

Roxana Mînzatu Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Cu îngăduinţa dumneavoastră, Dragi colegi, Mâine se împlinesc 30 de ani, din data de 15 noiembrie 1987, când, la Braşov, s-a cântat "Deşteaptă-te, române!". Împlinim 30 de ani de când revolta muncitorilor braşoveni a însemnat primul semnal care prevestea, practic, Revoluţia Română. Astăzi, salut prezenţa unui grup de muncitori din acele vremuri, astăzi pensionari din Săcele, în loje, şi le mulţumesc că au venit astăzi alături de noi. Ridicaţi-vă în picioare! Vă mulţumim. (Asistenţa se ridică în picioare. Aplauze prelungite.) Vă mulţumim! Sunteţi parte din cei care acum 30 de ani aţi dat voce protestului! (Aplauze.) Şi aş vrea să onorăm memoria celor care au ieşit în stradă, la Braşov, acum 30 de ani, cu un moment de reculegere. (Se păstrează un moment de reculegere.) În numele braşovenilor şi al românilor, vă mulţumesc! (Aplauze.)

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc.