Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, Încă o instituţie de reglementare şi control ajunge astăzi în curtea PSD. Şi nu este o surpriză, pentru că PSD nu susţine depolitizarea instituţiilor de reglementare, deşi în spaţiul public declară cu totul altceva. Interesele unei pieţe de miliarde de euro vor fi de astăzi decise pe Bulevardul Kiseleff. Independenţa ANRE este fundamentală pentru funcţionarea corectă a pieţei. Şi nu o spunem doar noi, USR, o spune şi legislaţia europeană, căreia România ar trebui să i se supună, însă dumneavoastră, majoritatea parlamentară, nu aţi înţeles acest lucru şi aţi mers mai departe cu oamenii dumneavoastră de partid. Cu regret, vă spun că aveaţi de unde să alegeţi! Au existat CV-uri de profesionişti, printre cei care au candidat, dar au rămas în cursă doar oamenii de partid. România nu va progresa deloc în acest fel, dacă nu putem profesionişti la conducerea acestor instituţii, iar USR este singurul partid care a făcut un apel deschis, în piaţă, pentru a nominaliza cele mai competente persoane la conducerea ANRE. Eu, totuşi, vă doresc o relaţie corectă cu Parlamentul României, însă vom fi cu ochii pe noul Comitet de Reglementare al ANRE şi sper să nu fie nevoie de o nouă comisie de anchetă, aşa cum dumneavoastră, majoritatea parlamentară, aţi declanşat zilele acestea. Oamenii ne-au trimis aici pentru a-i reprezenta şi vom fi cu ochii pe dumneavoastră şi pe Comitetul de Reglementare al ANRE. Vă mulţumesc.
Raluca Turcan Domnilor preşedinţi, Stimaţi colegi, Astăzi se votează completarea structurii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie şi parlamentarii Partidului Naţional Liberal nu înţeleg de ce trebuie să mai dăm un vot în plen pentru lucrul acesta. Era suficient să faceţi o decizie a CEEX-ului sau poate semnaţi o declaraţie a Parlamentului, prin care vă asumaţi că adăugaţi şi ANRE-ul la "butoniera" politică a instituţiilor controlate de PSD. Ştiţi foarte bine, ca şi mine, că, atunci când angrenezi Parlamentul în desemnarea unei instituţii aflate sub control parlamentar, trebuie să ţineţi cont, pe de o parte, de profesionalism şi, pe de altă parte de algoritmul politic, adică să ţineţi cont de voturile date de cetăţenii României pentru reprezentanţii lor în Camera Deputaţilor şi în Senat. Dragi colegi din Partidul Social Democrat, PSD a clamat la ultimele alegeri faptul că va milita pentru depolitizarea unor instituţii fundamentale ale statului, cum ar fi: în economie, justiţie, societate în general. Dar ce constatăm astăzi? Şi o să vă rog, puţină atenţie! Să le luăm pe rând. Partidul-stat a început întâi cu Curtea de Conturi, pe care a transformat-o într-o anexă de partid şi a numit în funcţii persoane cărora trebuia să le găsească o ieşire, astfel încât să-şi mai calmeze războiul în interiorul partidului. "Electrica" a fost dată la ALDE şi aţi transformat-o într-o arenă de joc politic pentru ALDE. Mai mult decât atât... Autoritatea Electorală...
Raluca Turcan Evident, domnule preşedinte al Senatului! Nu vă enervaţi atât de tare!
Raluca Turcan Bine, nu ar fi un lucru nou pentru dumneavoastră. Când nu vă convine ceva, schimbaţi legile, puneţi alţi oameni, tăiaţi microfonul! E un lucru absolut întâlnit în comportamentul dumneavoastră!
Raluca Turcan Argumentaţia mea este legată de numirile la ANRE şi o să vă rog să aveţi puţintică răbdare, domnule Tăriceanu! Nu vă enervaţi atât de tare!
Raluca Turcan Pentru că vreau să... De ce? Pentru că am pronunţat ALDE?! Am pronunţat numele formaţiunii dumneavoastră pe care, de altfel, v-aţi subordonat-o total?! Daţi-mi voie să continui! Vă mulţumesc.
Raluca Turcan Este intervenţie pe această procedură. Să trecem la Autoritatea Naţională de Reglementare. Este doar o continuare a ceea ce aţi făcut cu Avocatul Poporului, cu Autoritatea de Supraveghere Financiară...
Raluca Turcan Domnule preşedinte, Nu plec de aici! Permiteţi-mi să explic votul PNL şi nu vă ambiţionaţi într-o chestiune în afara Regulamentului!
Raluca Turcan Voi spune votul PNL, pentru că am dreptul să... (I se întrerupe microfonul.) Domnule preşedinte, ...jucăria... (I se întrerupe microfonul.) Domnule preşedinte, Sunteţi abuziv! Voi sta aici până când vă reveniţi! (Rumoare. Aplauze.) Puteţi să chemaţi... (I se întrerupe microfonul.) Vreţi să vă dau exemple din declaraţiile colegilor... (I se întrerupe microfonul.) Nu plec de aici! Este dreptul meu parlamentar! Votat... (I se întrerupe microfonul.)
Raluca Turcan ...42% am luat, domnule preşedinte!
Raluca Turcan PNL are 20%! Avem acest drept! Nu plec de aici, sunteţi abuziv! Stau aici, nu vă faceţi nicio problemă! Dacă-mi permiteţi, continui!
Raluca Turcan O să vă explic de ce suntem împotriva acestor numiri la ANRE!
Raluca Turcan O să vă explic de ce suntem împotrivă!
Raluca Turcan Exact!
Raluca Turcan Nu respect mai puţin decât o faceţi dumneavoastră, domnule preşedinte al Senatului!
Raluca Turcan Nu respect mai puţin decât o faceţi dumneavoastră, cu siguranţă! De acolo, de sus, vă exprimaţi politic, domnule Tăriceanu, când aţi avut interesul cu privire la SRI! Acum îmi permiteţi şi mie, de la tribuna Parlamentului, să explic punctul de vedere al unui partid parlamentar, sau nu?! Dacă nu,...
Raluca Turcan ...vă rog să vă asumaţi lucrul acesta!
Raluca Turcan Voi continua cu ANRE-ul!
Raluca Turcan Voi continua cu ANRE-ul!
Raluca Turcan În legătură cu proiectul de hotărâre...
Raluca Turcan Evident, că doar altceva nu aveţi de făcut! Nu aveţi, că nu aveţi alte preocupări!
Raluca Turcan Legile pe justiţie, controlul politic al instituţiilor...
Raluca Turcan Domnule Tăriceanu, faceţi aprecieri politice!
Raluca Turcan Întrutotul respect Regulamentul!
Raluca Turcan Ar fi o noutate absolută, dar... (I se întrerupe microfonul.) ... îmi permiteţi... (I se întrerupe microfonul.) Vreau să continui... (I se întrerupe microfonul.) ...ANRE! Îmi permiteţi, domnule Tăriceanu? Din sală : Lăsaţi-o să vorbească! (Rumoare.)
Raluca Turcan E o noutate! Vă rog frumos, manifestaţi-vă în plenitudinea înţelegerii dumneavoastră! Vă rog, dacă-mi permiteţi, pentru că eu nu mă joc cu microfonul! În legătură cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Partidul Naţional Liberal este împotriva acestor numiri! De ce? Pentru că, pe de o parte o transformaţi într-o marionetă politică, iar pe de altă parte încercaţi să vă găsiţi un instrument în lupta dumneavoastră de identificare a unor duşmani imaginari. ANRE nu este vinovată de creşterea preţurilor, pentru că nu ANRE a crescut acciza la combustibil. ANRE nu este responsabilă pentru tot ceea ce se întâmplă în domeniul economic, pentru că măsurile guvernamentale sunt asumate de PSD. Cu alte cuvinte, Partidul Naţional Liberal consideră că aceste numiri nu au legătură cu profesionalismul, nu au legătură cu un comportament parlamentar echilibrat şi lipsit de abuz şi, în plus, respingem cu fermitate acest asalt la adresa instituţiilor statului, pe care doriţi să vi le subordonaţi în mod direct, aşa cum aţi procedat şi cu celelalte instituţii menţionate de mine. Vă mulţumesc foarte mult. (Aplauze.)
Eugen Tomac Domnule preşedinte Tăriceanu, Să ştiţi că şi Adrian Năstase s-a străduit să închidă toate microfoanele şi nu l-a ajutat la nimic! Deci nu acesta trebuie să fie comportamentul nostru aici! (Aplauze.) Mai mult decât atât, ca partid de opoziţie, care încearcă să-şi facă rolul de partid de opoziţie, ne uităm cu multă îngrijorare spre această abordare pe care o aveţi, cu privire la rolul pe care trebuie să-l aibă instituţiile din subordinea Parlamentului. Să ştiţi că şi Adrian Năstase şi-a dorit foarte mult să aibă controlul asupra tuturor instituţiilor şi nu i-a folosit la nimic! Ar fi bine să vă uitaţi cu atenţie şi la opoziţie! Vă mulţumesc.
Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Pentru informarea corectă a plenului comun de astăzi, deoarece auzim permanent din partea unor - subliniez - reprezentanţi, nu toţi, de la PNL, tot timpul "depolitizarea"... Terminaţi! "Profesionalism"... Vă reamintesc că doar cu câteva luni în spate a fost nominalizat la ANRE un om "apolitic" din PNL - domnul Teodor Atanasiu! (Aplauze.) Cel care a condus instituţia până astăzi, domnul Niculae Havrileţ, vine de la "depolitizatul" PNL. Ca să înţelegeţi regulile! Una spunem, alta facem! (Aplauze.)
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Mulţumesc, domnule preşedinte. Din câte ştiu eu, dezbaterea generală asupra proiectelor permite doi vorbitori din partea fiecărui grup, dar eu voi lua cuvântul acum pe procedură. Şi v-aş ruga, ca preşedinte de şedinţă şi ca om care cunoaşte mult mai bine decât mine Regulamentele Camerelor, să ne indicaţi şi nouă exact articolul din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care interzice exprimarea unor opinii politice în dezbaterea generală; exact ce invocaţi înainte, în intervenţia doamnei Turcan. Şi cât timp căutaţi dumneavoastră acest articol, eu v-aş citi din Constituţie: "Cenzura de orice fel este interzisă. Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor sunt inviolabile". Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Să ne clarificaţi care articol din Regulament este încălcat, când se discută o opinie politică la dezbateri generale? (Aplauze.)
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Singuri, la pereţi!
Viorel Ştefan Mulţumesc, domnule preşedinte. Doamnelor şi domnilor deputaţi, În conformitate cu prevederile art. 13 şi art. 21 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, art. 76 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale şi potrivit Hotărârii Birourilor permanente reunite din 10 octombrie 2017, Comisiile pentru buget din cele două Camere au fost sesizate pentru desemnarea unui reprezentant al Parlamentului României în cadrul Comitetului pentru finanţe publice locale. În şedinţa comisiilor reunite, din 16 octombrie 2017, au fost prezentate următoarele candidaturi: Pop Andrei - deputat, din partea Grupului parlamentar al PSD; Niţă Ilie - senator, din partea Grupului parlamentar al ALDE; Bozianu Nicoleta-Cătălina - deputat, din partea Grupului parlamentar al PMP, candidat ca membru titular; Ionaşcu Gabriel - senator, din partea Grupului parlamentar al PMP, candidat ca membru supleant. În urma audierii, comisiile reunite, cu majoritate de voturi, au avizat favorabil candidatura domnului Pop Andrei, pentru ocuparea postului de membru în cadrul Comitetului pentru finanţe publice locale. Vă mulţumesc.
Corneliu Olar Grupul PNL. Stimaţi colegi, Având în vedere că îmi ştiţi fosta profesie... Nu ştiu, doamnă Olguţa, dacă dumneavoastră vi se pare că un comitet al finanţelor publice locale... ce instituţie este asta?! Vorbim de o centralizare sau de descentralizare aici?! Nu-i văd niciun rost! Cine înfiinţează, nu ştim cu ce se va ocupa... Nu cred că administraţiile locale şi primarii vor fi de acord, indiferent de partid! Întrebaţi-mă pe mine, că am cinci mandate de primar! Nu cred că-i convine unui primar să vină un comitet, o structură de asta, pufoasă, stufoasă, de la Bucureşti, să pună anumite condiţii cu privire la colectare, că aici e vorba de colectare de la bugetul local de anumite taxe şi impozite! Mulţumesc.
Ioan Munteanu Comisiile de numărare!
Liviu-Ionuţ Moşteanu Începem cu demnitarii. Domnul Mihai Tudose, prim-ministru absent Doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu prezentă Domnul Ion-Marcel Ciolacu absent Doamna Lia Olguţa Vasilescu prezentă Domnul Toma-Florin Petcu prezent Domnul Paul Stănescu absent Doamna Adriana-Doina Pană prezentă Domnul Lucian Şova prezent Domnul Mircea-Titus Dobre absent Gabriel Petrea prezent Gheorghe Şimon prezent Lista deputaţilor, în ordine alfabetică: Achiţei Vasile-Cristian absent Adnagi Slavoliub prezent Alexe Costel absent Ambrus Izabella-Agnes absentă Anastase Roberta Alma prezentă Andrei Alexandru-Ioan absent Andronache Gabriel prezent Andruşcă Dănuţ prezent Antal István-János prezent Anton Anton prezent Apjok Norbert absent Ardelean Ben-Oni prezent Avram Constantin prezent Axinte Vasile prezent Babuş Radu prezent Balan Ioan absent Balint Liviu-Ioan prezent Banias Mircea Marius absent Barna Ilie Dan absent Băişanu Ştefan-Alexandru absent Bălănescu Alexandru absent Bănicioiu Nicolae absent Bârlădeanu Dragoş-Petruţ prezent Bejinariu Eugen prezent Bende Sándor absent Benedek Zacharie prezent Benga Tudor-Vlad prezent Benkő Erika absentă Bica Dănuţ prezent Bichineţ Corneliu absent Birchall Ana absentă Biró Rozália-Ibolya absentă Biro Zsolt-Istvan prezent Bîzgan-Gayral Oana-Mioara absentă Boboc Tudoriţa-Rodica prezentă Boboc Valentin Gabriel prezent Bode Lucian Nicolae prezent Bodea Marius prezent Bogaciu Alexandra-Corina absentă Bogdan Gheorghe-Dănuţ prezent Bontea Vlad prezent Boroianu Aurel-Robert absent Borza Remus-Adrian prezent Bogaciu Alexandra, prezentă. Borza Remus, prezent. Bota Marius Sorin-Ovidiu prezent Botez Mihai-Cătălin prezent Bozianu Nicoleta-Cătălina absentă Bran Ioana prezentă Bucura-Oprescu Simona prezentă Budăi Marius-Constantin prezent Buican Cristian absent Buicu Corneliu-Florin prezent Bulai Iulian prezent Bumb Sorin-Ioan prezent Burciu Cristina Calista Mara-Daniela prezentă Calotă Florică Ică prezent Căciulă Aurel absent Călin Ion prezent Căprar Dorel-Gheorghe prezent Căruceru Aida-Cristina absentă Cătăniciu Steluţa-Gustica absentă Cherecheş Florica absentă Căruceru Aida-Cristina, prezentă. Cherecheş Viorica absentă Chichirău Cosette-Paula absentă Chiriac Viorel prezent Chiriţă Dumitru prezent, nu votează Ciocan Dan absent Ciofu Tamara-Dorina absentă Ciuhodaru Tudor absent Cîmpeanu Sorin Mihai absent Cîtea Vasile prezent Cobuz Maricela prezentă Cocoş Vasile prezent Codreanu Constantin absent Coliu Doru-Petrişor absent Constantin Daniel prezent Cosma Andreea absentă Cosma Lavinia-Corina prezentă Cozmanciuc Corneliu-Mugurel prezent Cristache Cătălin absent Cătăniciu Steluţa, prezentă. Csép Éva-Andrea prezentă Csokany Petronela-Mihaela prezentă Csoma Botond prezent Cuc Alexandru-Răzvan absent Cucşa Marian-Gheorghe prezent Culeafă Mihai prezent Cupă Ion prezent Cupşa Ioan absent Dan Nicuşor Daniel prezent Dehelean Silviu absent Dinu Cristina-Elena prezentă Dîrzu Ioan absent Dobre Victor Paul Dobrică Ionela Viorela prezentă Dobrovici-Bacalbaşa Nicolae absent Dobrovie Matei-Adrian absent Dohotaru Adrian-Octavian absent Dragnea Nicolae-Liviu prezent Drăghici Mircea-Gheorghe prezent Drulă Cătălin prezent Dumitrache Ileana Cristina prezentă Dunava Costel Neculai prezent Durbacă Eugen absent Duruş Vlad-Emanuel prezent Erdei Dolóczki István prezent Farago Petru prezent Fădor Angelica absentă Firczak Iulius Marian absent Florea Damian absent Florea Oana-Consuela prezentă Floroiu Ionel prezent Furic Iarco absent Furtună Mirela prezentă Ganţ Ovidiu Victor absent Gavrilă Camelia prezentă Gavrilescu Graţiela Leocadia prezentă Gavriliţă Bianca-Miruna absentă Găină Mihăiţă prezent Georgescu Nicolae absent Gerea Andrei Dominic prezent Gheorghe Andrei Daniel absent Gheorghe Tinel absent Gheorghiu Bogdan prezent Ghera Giureci-Slobodan absent Gherman Dumitru prezent Ghilea Găvrilă absent Ghinea Cristian prezent Gilia Claudia prezentă Giugea Nicolae absent Goga Octavian absent Grosaru Andi-Gabriel prezent Gudu Vasile absent Halici Nicuşor prezent Havrici Emanuel-Iuliu absent Heiuş Lucian-Ovidiu absent Giugea Nicolae, prezent. Holban Georgeta-Carmen prezentă Huncă Mihaela prezentă Huţucă Bogdan-Iulian absent Iancu Iulian absent Iancu Marius-Ionel prezent Ibram Iusein prezent Iftimie Neculai absent Ignat Miron absent Ilişanu Claudiu-Augustin prezent Intotero Natalia-Elena absentă Ion Stelian-Cristian prezent Ionescu George absent Ioniţă Antoneta absentă Iordache Florin prezent Itu Cornel prezent Iurişniţi Cristina-Ionela prezentă Jivan Luminiţa-Maria prezentă Kelemen Hunor absent Korodi Attila prezent Kulcsár-Terza József-György prezent Lazăr Sorin prezent Leoreanu Laurenţiu-Dan prezent Longher Victoria prezentă Lovin Dumitru prezent Lungu Tudoriţa prezentă Lupaşcu Costel prezent Lupescu Dumitru prezent Macovei Silviu Nicu prezent Magyar Loránd-Bálint prezent Manole Petre-Florin absent Mareş Mara absentă Marica Petru-Sorin absent Márton Árpád-Francisc prezent Matei Călin-Vasile-Andrei prezent Mărgărit Mitică-Marius prezent Meiroşu Marilena-Emilia absentă Mihalescul Dumitru prezent Mihălcescu Carmen-Ileana prezentă Mînzatu Roxana prezentă Moagher Laura-Mihaela absentă Mocanu Adrian absent Mocioalcă Ion prezent Mohaci Mihai prezent Moldovan Sorin-Dan prezent Moşteanu Liviu-Ionuţ prezent Movilă Petru absent Munteanu Ioan prezent Muşoiu Ştefan absent Nasra Gabriel-Horia prezent Năsui Claudiu-Iulius-Gavril prezent Neagu Nicolae absent Neaţă Eugen prezent Nechifor Cătălin-Ioan prezent Nicoară Romeo Florin absent Nicolae Andrei prezent Nicolicea Eugen prezent Nistor Laurenţiu absent Niţă Mihai absent Niţă Nicu prezent Nosa Iuliu absent Olar Corneliu prezent Olteanu Daniel absent Oprea Dumitru absent Oprişcan Mihai Doru absent Oros Nechita-Adrian absent Oteşanu Daniela prezentă Palăr Ionel absent Pambuccian Varujan prezent Pană Adriana-Doina a votat, prezentă Paraschiv Rodica prezentă Paşcan Emil-Marius prezent Pau Radu-Adrian prezent Păle Dănuţ prezent Petreţchi Nicolae-Miroslav absent Petric Octavian absent Pirtea Marilen-Gabriel absent Pistru-Popa Eusebiu-Manea absent Pleşoianu Liviu Ioan Adrian absent Plumb Rovana prezentă Ponta Victor-Viorel absent Pop Andrei absent Pop Georgian prezent Pop Tudor Rareş absent Popa Florin prezent Popa Mihai Valentin absent Popa Ştefan-Ovidiu prezent Popescu Mariana-Venera prezentă Popescu Nicolae-Daniel absent Popescu Pavel absent Popescu Virgil-Daniel prezent Preda Cezar-Florin prezent Predoiu Marian-Cătălin absent Presură Alexandra prezentă Prisnel Adrian-Claudiu prezent Prişcă Răzvan Sorin absent Prună Cristina-Mădălina prezentă Radu Anişoara prezentă Radu Nicolaie-Sebastian-Valentin prezent Raeţchi Ovidiu Alexandru prezent Răcuci Claudiu-Vasile absent Rădulescu Alexandru prezent Rădulescu Cătălin-Marian prezent Rădulescu Dan-Răzvan absent Răduţ Violeta prezentă Rodeanu Bogdan-Ionel prezent Roman Florin-Claudiu prezent Roman Ioan Sorin absent Romanescu Cristinel prezent Roşca Lucreţia prezentă Rotaru Alexandru absent Rotaru Răzvan-Ilie prezent Săftoiu Ana Adriana prezentă Sămărtinean Cornel-Mircea absent Schelean-Şomfelean Valeria-Diana prezentă Sebestyén Csaba-István prezent Sefer Cristian-George prezent Seidler Cristian-Gabriel absent Seres Dénes prezent Sighiartău Robert-Ionatan absent Simion Lucian-Eduard prezent Simionca Ionuţ absent Simonis Alfred-Robert prezent Sitterli Ovidiu-Ioan absent Socotar Gheorghe-Dinu prezent Solomon Adrian prezent Spânu Ion absent Stamatian Vasile-Florin absent Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel prezent Stancu Florinel prezent Stativă Irinel Ioan absent Stănescu Alexandru prezent Steriu Valeriu-Andrei prezent Stativă, prezent. Stoica Bogdan-Alin, absent. Stroe Ionuţ-Marian absent Suciu Matei prezent Suciu Vasile-Daniel prezent Surgent Marius-Gheorghe prezent Szabó Ödön absent Şarapatin Elvira absentă Şerban Ciprian-Constantin absent Şimon Gheorghe ministru, e pe lista miniştrilor Şişcu George prezent Şotcan Theodora prezentă Şova Lucian pe lista miniştrilor Şovăială Constantin absent Ştefan Corneliu prezent Ştefan Ion prezent Ştefan Viorel prezent Ştefănescu Eliza-Mădălina absentă Ştirbu Gigel-Sorinel absent Tabugan Ion absent Tănăsescu Alina-Elena prezentă Teiş Alina prezentă Terea Ioan absent Tîlvăr Angel prezent Todor Adrian prezent Todoran Adrian-Mihăiţă absent Toma Ilie prezent Tomac Eugen prezent Trăilă Cristina prezentă Tripa Florin-Dan absent Tudor Beatrice prezentă Tudose Mihai a votat, a fost pe lista miniştrilor Turcan Raluca prezentă Turcescu Robert-Nicolae absent Tuşa Adriana Diana prezentă Ungureanu Emanuel-Dumitru prezent Ursu Răzvan-Ion prezent Varga Glad-Aurel prezent Varga Vasile prezent Vasile Daniel absent Vasilescu Lia Olguţa lista miniştrilor Vasilică Radu Costin absent Vass Levente prezent Văcaru Alin Vasile absent Velcea Nicolae prezent Vexler Silviu absent Vişan George-Gabriel absent Vîlceanu Dan absent Vîrză Mihăiţă prezent Vlad Sergiu Cosmin prezent Vlase Petru Gabriel prezent Vlăducă Oana-Silvia prezentă Voicu Mihai Alexandru absent Vosganian Varujan prezent Vrăjitoru Sorinel-Marian prezent Weber Mihai absent Zainea Cornel prezent Zamfira Constantin-Cătălin absent Zisopol Dragoş Gabriel prezent Au mai votat...: Nosa Iuliu, Ciuhodaru Tudor, Ciprian Şerban, Iftimie Neculai, Pau Radu, Jivan Luminiţa, Liviu Moşteanu, Răcuci Claudiu, Ciocan Dan, Şovăială Constantin, Meiroşu Emilia, Bălănescu Alexandru, Paul Stănescu, Ilie Viorel, Şarapatin Elvira, Gudu Vasile, Terea Ioan, Giugea Nicolae, Iordache Florin, Cupşa Ioan, Vasile Daniel, Firczak Iulius, Furic Iarco, Andrei Alexandru şi Ioan Dîrzu.
Florin Iordache Domnule secretar Georgian Pop, vă rog să prezentaţi primul proces-verbal.
Georgian Pop Mulţumesc, domnule preşedinte. Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputaţi şi senatori cu privire la numirea preşedintelui, a unui vicepreşedinte şi a doi membri în Consiliul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. În temeiul prevederilor art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au procedat la verificarea şi numărarea voturilor exprimate, prin vot secret cu buletine, de către deputaţi şi senatori, cu privire la numirea preşedintelui, a unui vicepreşedinte şi a doi membri în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi au constatat următoarele: Din verificarea şi numărarea voturilor pentru fiecare candidat, rezultatul votului se prezintă astfel: Domnul Chiriţă Dumitru, preşedinte: Domnul Nagy-Bege Zoltán, vicepreşedinte: Doamna Sulger Cornelia, membru: Domnul Gheorghe Gheorghe Gabriel, membru: Potrivit prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată, numirea în funcţie se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Ca urmare a faptului că a fost întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituţie, Birourile permanente au constatat că toţi candidaţii au întrunit majoritatea de voturi necesară pentru desemnarea în funcţiile pentru care au fost propuşi, pentru un mandat de 5 ani.
Florin Iordache Vă mulţumesc. Felicitări! O invit pe doamna secretar Ioana Bran să ne prezinte al doilea proces-verbal.
Ioana Bran-Voinea Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputaţi şi senatori cu privire la desemnarea reprezentantului Parlamentului României în Comitetul pentru finanţe publice locale. Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, republicat, au procedat la verificarea şi numărarea voturilor exprimate, prin vot secret cu buletine de vot, de către deputaţi şi senatori, asupra propunerii de desemnare a domnului Pop Andrei în calitatea de reprezentant al Parlamentului României în Comitetul pentru finanţe publice locale şi au constatat următoarele: Ca urmare a faptului că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori au fost prezenţi 299, din care 223 au votat pentru numire, Birourile permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru desemnarea domnului Pop Andrei în calitatea de reprezentant al Parlamentului României în Comitetul pentru finanţe publice locale. Prezentul proces-verbal este semnat de membrii Birourilor permanente. Vă mulţumesc.
Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Respectiv, Parlamentul a consfinţit prin aceste două procese-verbale numirile la cele două instituţii. Le doresc mult succes! Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. La revedere! Şedinţa s-a încheiat la ora 13,13.