15 decembrie 2020 – Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 558/2020) ( retrimis comisiei ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 37. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; PL-x 558/2020. Sunt 8 amendamente admise; ne aflăm în procedură de urgenţă; caracter organic. Pe procedură, domnul Florin Roman. Vă rog.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, doamnă preşedinte. Solicitarea către colegi este să retrimitem comisiei acest proiect de lege, pentru că în forma în care el a ajuns la plen are vădite argumente de neconstituţionalitate. Şi cred că ne dorim cu toţii o lege bună, dacă vrem să mergem mai departe. Legea nu poate avea un caracter particular, domnule coleg de la Comisia pentru muncă. Legea are caracter general. Şi, atunci, dacă vom ţine cont de toate aceste amănunte, cu siguranţă vom avea o lege bună. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Se pare că avem consens pe această propunere de retrimitere la comisie. Rămâne să fie dezbătută în mandatul următor.