15 decembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind protecţia persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice în România; (PL-x 59/2020) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 12. Proiectul de Lege privind protecţia persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice în România; PL-x 59/2020. Are caracter organic şi 19 amendamente admise. Iniţiatorul? Nu. Raportul? Prezentarea raportului. Comisia pentru sănătate. Vă rog. Raportul comun.

Cristina-Elena Dinu Raport comun asupra Proiectului de Lege privind protecţia persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice în România. În baza prevederilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru sănătate şi familie şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială au primit, spre dezbatere în fond, Proiectul de Lege privind protecţia persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice în România. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea cadrului normativ pentru protecţia, siguranţa vieţii şi respectarea, în condiţii de egalitate şi nediscriminare, a drepturilor persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice, precum şi ale persoanelor care prezintă suspiciunea de a fi diagnosticate cu astfel de boli şi afecţiuni. Soluţiile legislative vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a integrării sociale a persoanelor care suferă de boli şi afecţiuni alergice, diagnosticarea rapidă a persoanelor care prezintă suspiciune de boli şi afecţiuni alergice, precum şi creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei asupra gravităţii acestor boli. În conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, comisiile au dezbătut proiectul de lege în şedinţe separate. Comisia pentru muncă şi protecţia socială a dezbătut proiectul de lege în şedinţa online din 23 noiembrie 2020. Membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială au dezbătut proiectul de lege şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, aprobarea proiectului de lege, cu amendamente, redate în Anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Comisia pentru sănătate şi familie a dezbătut proiectul de lege în şedinţa online din data de 24 noiembrie 2020. Membrii Comisiei pentru sănătate şi familie au hotărât, cu unanimitate de voturi, aprobarea proiectului de lege cu amendamentele redate în Anexă. Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a dezbătut proiectul de lege în şedinţa din 15 decembrie 2020. În urma dezbaterilor, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a propus, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, adoptarea proiectului de lege cu amendamente. Potrivit prevederilor art. 75 alin. (1) din Constituţia României, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. În urma finalizării dezbaterilor, membrii celor trei comisii au hotărât să transmită plenului un raport comun de adoptare a proiectului de lege cu amendamente, redate în Anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Dacă doreşte cineva să intervină în cadrul dezbaterilor generale? Nu. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă la titlul legii sunt obiecţii sau comentarii? Nu sunt. Adoptat. De la nr. crt. 2 la nr. crt. 19, obiecţii sau comentarii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul merge la votul final. Următorul proiect. Avem un raport fără amendamente.