24 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea pct. 38 din anexa nr. 2 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 83/2017) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 50. Proiectul de Lege pentru modificarea pct. 38 din anexa nr. 2 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; PL-x 83/2017; raport fără amendamente. Din partea Comisiei pentru muncă, domnul preşedinte Solomon? Violeta. Prezentarea raportului înlocuitor.

Violeta Răduţ Mulţumesc frumos. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea pct. 38 al anexei nr. 2 la Legea nr. 263/2010, în sensul încadrării în condiţii speciale de muncă a activităţilor de curăţare a tancurilor şi a rezervoarelor care conţin substanţe foarte periculoase sau cancerigene din unităţile chimice sau petrochimice. În prezent, sunt încadrate în condiţii speciale de muncă doar activităţile de curăţare a canalelor subterane din unităţile respective. Proiectul de lege face parte din categoria legilor organice, conform prevederilor art. 73 alin. (3) din Constituţia României. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma prezentată de Senat. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Dacă la dezbateri generale doreşte cineva să intervină? Nu sunt intervenţii la dezbateri generale. Nefiind amendamente, proiectul de lege rămâne pentru şedinţa de vot final.