24 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" (PL-x 97/2019) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 48. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării"; PL-x 97/2019. 27 de poziţii amendamente admise şi 6 respinse, 3 anexe. Caracter ordinar. Din partea comisiilor sesizate în fond, pentru prezentarea raportului comun suplimentar. Avem? Comisia pentru mediu sau Comisia juridică? Aida? PL-x 97/2019.

Aida-Cristina Căruceru Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", cu amendamentele admise şi amendamentele respinse prevăzute în anexele care fac parte integrantă din prezentul raport. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Dezbateri generale. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt intervenţii. Dacă la titlu sunt obiecţii, comentarii? Nu sunt. De la nr. crt. 2 la nr. crt. 27 sunt obiecţii, comentarii? Nu sunt. Adoptate. Anexa nr. 1, nr. 2, nr. 3? (Vociferări.) Ce este? Ce s-a întâmplat? (Vociferări.) Unde este Comisia pentru mediu, să ne spună că este o trimitere greşită la nu ştiu ce articol. (Vociferări.) Serios? Haideţi să o citim noi, că tot suntem în procedura de dezbatere pe articole. Citeşti tu, Fredi?

Alfred - Robert Simonis Ca urmare a examinării proiectului de raport, în vederea verificării normelor constituţionale, a normelor de tehnică legislativă, precum şi a normelor gramaticale, facem următoarele observaţii. La art. 1 pct. 15, la art. 10 alin. (7) se face trimitere la art. 9 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, care a fost abrogat. În consecinţă, trimiterea corectă se va face la art. 293 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Cu aceste modificări, au fost adoptate articolele de la poziţia 2 la poziţia 27. Mai avem trei anexe. Dacă sunt obiecţii, comentarii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul de lege rămâne la votul final.