24 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului de instituire a Fundaţiei internaţionale UE-ALC, semnat la Santo Domingo, la 25 octombrie 2016 (PL-x 631/2020) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 45. Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de instituire a Fundaţiei internaţionale UE-ALC, semnat la Santo Domingo, la 25 octombrie 2016; PL-x 631/2020. Este un raport fără amendamente. Din partea comisiei sesizate în fond, doamna Rozalia Biró, preşedinta Comisiei pentru politică externă, prezentarea raportului. Vă rog.

Rozália-Ibolya Biró Mulţumesc, doamnă preşedinte. Raport asupra Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului de instituire a Fundaţiei internaţionale UE-ALC, semnat la Santo Domingo, la 25 octombrie 2016. Comisia noastră a fost sesizată spre dezbatere în fond. La întocmirea prezentului raport am avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi avizul favorabil al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înfiinţarea Fundaţiei internaţionale UE-ALC, ca organizaţie internaţională interguvernamentală, având personalitate juridică internaţională, guvernată de dreptul internaţional public. Fundaţia se va profila ca un important for de dezbatere asupra politicilor de cooperare biregională şi a temelor de actualitate în plan internaţional, dar şi ca o platformă online, un depozit de informaţii privind dezbaterile şi proiectele realizate pe temele cele mai importante în planul politicii regionale şi internaţionale. Membrii comisiei au dezbătut proiectul de lege în şedinţa online din 2 noiembrie 2020. În urma dezbaterilor, la care a participat şi doamna secretar de stat Daniela Grigore-Gîtman, secretar de stat în cadrul MAE, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de instituire a Fundaţiei internaţionale, în forma prezentată de iniţiator. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Dau cuvântul şi iniţiatorului, Guvernul României, în speţă. Vă rog, pe scurt.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Alte intervenţii la dezbateri generale? Nu mai sunt. Nefiind amendamente, urmează votul final.