24 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor (PL-x 543/2019) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 6. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor; PL-x 543/2019. Sunt patru poziţii, cu un amendament admis. Caracter ordinar. Din partea comisiilor sesizate în fond cine citeşte raportul? Comisia pentru administraţie sau Comisia juridică? Comisia pentru administraţie. Comisia juridică.

Aida-Cristina Căruceru Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat tacit proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. La întocmirea prezentului raport comun suplimentar comisiile au avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, al Comisiei pentru industrii şi servicii şi punctul de vedere favorabil al Guvernului. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare prorogarea termenului prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018, până la data de 1 ianuarie 2021, pentru obţinerea certificatelor de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupaţia de administrator de condominii. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de către membrii celor două comisii sesizate în fond s-a hotărât, cu unanimitate de voturi, transmiterea către plenul Camerei Deputaţilor a unui raport comun suplimentar de adoptare a proiectului de lege. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc. Dezbateri generale, intervenţii? Nu sunt. Dacă la titlu sunt obiecţii sau comentarii? Nu sunt. Adoptat. De la pct. 2 la pct. 4, obiecţii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul de lege rămâne la votul final.