17 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene şi alte modificări fiscal-bugetare (PL-x 379/2020) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 14. Noi continuăm cu Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene şi alte modificări fiscal-bugetare; PL-x 379/2020. Sunt 13 poziţii cu amendamente admise şi un amendament respins. Ne aflăm în procedură de urgenţă cu acest proiect de lege. Guvernul României există? Comisia pentru muncă sau Comisia pentru buget, pentru prezentarea raportului? Este domnul preşedinte Solomon. Vă rog.

Adrian Solomon Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2020, prin care se reglementează plata unor drepturi salariale datorate atât personalului Ministerului Afacerilor Interne, cât şi altor categorii. Sunt reglementate atât modalităţile de recalculare a salariilor de funcţie pentru poliţiştii din structurile Ministerului Afacerilor Interne, cât şi termenele de plată a diferenţelor rezultate şi, de asemenea, adoptarea unor măsuri privind acordarea concediului paternal plătit poliţiştilor sau militarilor care nu au beneficiat de acest drept în perioada 1 ianuarie 2020 - 4 aprilie 2020. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii celor două comisii sesizate în fond au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamentele redate în anexele care fac parte din prezentul raport comun. Anexa nr. 1 cuprinde amendamentele admise, iar Anexa nr. 2 cuprinde un amendament respins. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a adoptat legea pe 16 iunie 2020.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. La dezbateri generale dacă sunt colegi care doresc să intervină din sală sau de acasă? Nu sunt. Trecem la dezbaterea pe articole. Dacă la titlu sunt observaţii, comentarii? Nu sunt. Adoptat. De la marginal 2 la 13 dacă sunt observaţii, comentarii? Nu sunt. Adoptate. Proiectul merge la votul final.