17 noiembrie 2020 – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art.106 din Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor (PL-x 543/2019) ( retrimis comisiei ).

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Avem şi noi o solicitare de introducere pe ordinea de zi a unui proiect de lege, deoarece are raport de la Comisia pentru agricultură şi retrimiterea pentru o săptămână la aceeaşi comisie. Este vorba despre PL-x 543/2019 (Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art.106 din Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor) , Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2019. În interiorul, în conţinutul Propunerii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă există un termen de intrare în vigoare, respectiv 1 ianuarie 2021, termen care nu poate fi respectat. Pe cale de consecinţă, pentru a evita ca norma să devină caducă, este necesară retrimiterea la comisie pentru modificarea acestui termen. Această solicitare vine din partea Ministerului Agriculturii. Vă adresăm rugămintea de a fi de acord cu această solicitare. Mulţumesc mult.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Consens pe acest proiect? Da. USR, PSD, PNL, UDMR, PMP, PRO? Suntem de acord cu retrimiterea PL-x 543/2019 o săptămână la comisie. Continuăm, pe procedură, cu domnul Petru Movilă.

Petru Movilă Da, doamnă preşedinte de şedinţă, mulţumesc mult. Am solicitat încă de la începerea şedinţei luarea cuvântului, pentru că PMP propune ca PL-x 505/2020, poziţia 32, să vină în faţă pe poziţia 3, 4, să îl dezbatem. Are raport de adoptare şi astăzi să deliberăm, pentru că e o necesitate ca acest proiect de lege să devină lege şi să fie aplicat ca atare. Deci PL-x 505/2020. Este la poziţia 32. Să îl aducem în faţă, la poziţia 3, 4, pentru a putea fi dezbătut.

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnul Simonis. Vă rog.

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, doamnă preşedinte. Poziţia 30 şi ceva înseamnă poziţia 8, pentru că avem 8 sau 9 rapoarte depuse astăzi la plenul Camerei Deputaţilor. Prin urmare, să-l aducem de pe 8 pe 5 nu văd niciun fel de sens. Şi am stabilit în Comitetul liderilor că vom dezbate toate iniţiativele care au rapoarte astăzi. Domnul Movilă ar fi bine să fie mai atent.

Carmen-Ileana Mihălcescu OK. Oricum suntem la punctul 4 aproape, aşa că o să ajungem şi la poziţia 8, fără doar şi poate. Dacă mai sunt alte intervenţii pe procedură? Nu mai sunt. Bun. Intrăm în ordinea de zi atunci. De fapt, o continuăm.