3 noiembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind completarea art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003 (PL-x 546/2017) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache La poziţia 4, Proiectul de Lege privind completarea art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003; PL-x 546/2017. Domnul preşedinte Bumb, preşedintele Comisiei pentru industrii. Raport comun, Comisia pentru industrii şi Comisia pentru mediu. Vă rog.

Sorin-Ioan Bumb Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, În şedinţa din 20 octombrie 2020, în temeiul art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât retrimiterea proiectului de lege la comisiile sesizate pe fond. La lucrările Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic s-a votat cu majoritate de voturi, la fel şi la Comisia pentru industrii. Împreună, cele două comisii susţin acest proiect de lege. Acest proiect de lege avea o greşeală materială, şi la punctul 45, unde se discuta de redevenţele miniere constituite ca buget la venitul de stat, prin derogare de la art. 307 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, s-a făcut derogare de la acest articol, deoarece era dublă reglementare. Acum este în regulă acest proiect şi îi rog pe toţi colegii să voteze pentru acest proiect de lege. Acest proiect de lege va face aplicabil ca peste 900 de perimetre de exploatare să poată fi puse în exploatare şi legislaţia să poată fi armonizată, astfel încât permisele de exploatare să fie acordate mult mai uşor, pentru că sunt termene de peste 10 ani în care aceste permise de exploatare n-au putut fi acordate. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă la dezbateri generale doreşte să intervină cineva din partea grupurilor? Nu doreşte să intervină nimeni. Avem 7 amendamente respinse. Dacă se susţin, de la 1 la 7, amendamentele respinse? Nu. Amendamente admise. La titlul legii, intervenţii? Nu. De la 2 la 26? Nu. Rămâne la votul final; caracter ordinar.