27 octombrie 2020 – Informare privind depunerea la secretarul general al Camerei Deputaţilor, în vederea exercitării de către deputaţi a dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale, a următoarelor legi:

Florin Iordache Vreau să vă informez, stimaţi colegi, că, în urma votului dumneavoastră, puteţi să vă exercitaţi dreptul de sesizare a Curţii Constituţionale pentru următoarele legi: Termenele pentru sesizare sunt de două zile pentru legile adoptate în procedură de urgenţă şi de 5 zile pentru legile adoptate în procedură de drept comun. Şi îl invit pe domnul Simionca, explicarea votului la "Autostrada Nordului".

Ionuţ Simionca Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Asistăm astăzi în Parlamentul României la un moment istoric pentru judeţul Bistriţa-Năsăud şi pentru judeţele din nordul ţării. Astăzi, în Camera Deputaţilor a trecut Proiectul de Lege "Autostrada Nordului", un proiect pe care l-am depus în urmă cu doi ani în forurile legislative. Mă bucur nespus de mult să văd că după doi ani de zile munca mea dă roade şi, după ce a trecut de Senatul României, această iniţiativă legislativă pleacă spre promulgare, spre preşedintele României. Legea "Autostrada Nordului" obligă Guvernele care vor urma, indiferent de culoarea politică, să fie aplicată şi să construiască autostrada care să lege nordul ţării, pe următorul traseu: Vama Oar - Satu Mare - Baia Mare - Dej - Bistriţa - Suceava, să lege aceste comunităţi de Occident. Această autostradă include şi şoseaua de centură a municipiului Bistriţa şi şoselele de centură ale celorlalte oraşe şi municipii. Este un lucru bun. Şi este cel mai important proiect legislativ pentru nordul ţării, făcut în ultimii 30 de ani, din perspectiva infrastructurii mari. Vreau să le mulţumesc din suflet tuturor bistriţenilor care m-au susţinut printr-o semnătură, în perioada în care adunam semnături pentru acest proiect legislativ. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari care au semnat pentru acest proiect legislativ. Şi vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, tuturor celor care aţi votat astăzi un proiect pentru bistriţeni, pentru Nordul României. Doamne ajută! Şi vă mulţumesc din suflet.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Acestea fiind spuse, declar şedinţa închisă. La revedere! Şedinţa s-a încheiat la ora 15,47.