27 octombrie 2020 – Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (Pl-x 26/2018) ( retrimisă comisiei ).

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Câteva chestiuni procedurale. O primă chestiune procedurală se referă la Propunerea legislativă nr. 26/2018, care vizează modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii. Şi avem o solicitare, pentru că această propunere legislativă ar trebui completată cu o precizare cu privire la modul în care se aplică un anumit articol din lege, sens în care vă solicităm ca raportul care a fost transmis plenului cu mai multă vreme în urmă să fie pus pe ordinea de zi şi retrimis comisiei pentru o săptămână. Am înţeles că există consens între liderii de grup, pentru această chestiune. După aceea, mai avem încă două solicitări, tot pe procedură. Sunt două transpuneri de directive. Ne referim la solicitarea Guvernului... Vă adresez această rugăminte pentru PL-x 423/2020; se referă la Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect. Şi totodată la Pl-x 291/2020; se referă la Propunerea legislativă privind munca în domeniul pescuitului maritim. Repet, ambele vizează transpunerea de directive. Vă mulţumesc mult.

Florin Iordache Deci... Stimaţi colegi, Procedural, nefiind consens la cele două directive, în Comitetul liderilor, săptămâna viitoare vor fi introduse aceste proiecte. Pe celălalt există consens, îl introducem pe ordinea de zi. Nemaifiind alte observaţii, îl introducem şi îl retrimitem Comisiei pentru muncă, pentru o săptămână. Da, domnule... Domnul Paşcan, înţeleg că, doreşte să intervină, tot pe procedură. Şi intrăm în ordinea de zi.