20 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comună către Parlamentul European şi Consiliu Către o strategie cuprinzătoare cu Africa JOIN (2020)4 (PHCD 48/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache JOIN 4, da. 27. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comună către Parlamentul European şi Consiliu Către o strategie cuprinzătoare cu Africa; este vorba de JOIN (2020)4; PHCD 48/2020. Vă rog, domnule preşedinte.

Angel Tîlvăr Vă mulţumesc. JOIN 4 s-a bazat pe proiectul de opinie transmis de Comisia pentru politică externă, pe proiectul de opinie transmis de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi analiza din cadrul comisiei noastre. Astfel, stimaţi colegi, Comisia pentru afaceri europene, în principal, A susţinut strategia şi obiectivul de abordare a tuturor formelor de cooperare între Uniunea Europeană şi Africa. Comisia noastră a subliniat că eforturile Uniunii pentru asigurarea creşterii durabile în Africa pot beneficia de capitalul de simpatie de care se bucură România în statele de pe continent, prin punerea în valoare a experienţei sale. Şi, totodată, am propus ca stabilirea de standarde sanitare şi fitosanitare pentru Africa să fie însoţită de analiza posibilităţilor de abordare a sistemelor de etichetare şi certificare ecologică de către comunităţile agricole cu venituri reduse. Opinia noastră, domnule preşedinte, a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene, în 6 octombrie 2020, şi a fost adoptată în unanimitate. Astfel, supunem aprobării plenului Camerei Deputaţilor opinia în forma adoptată de Comisia pentru afaceri europene. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule preşedinte. Trecem la dezbaterea pe articole. La titlu, dacă aveţi intervenţii? Nu. La preambul? La articolul unic? Nu. Rămâne la votul final.