20 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O Uniune a egalităţii: Strategia privind egalitatea de gen 2020-2025 COM (2020)152 (PHCD 46/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache Poziţia 25. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea... Domnule preşedinte Tîlvăr, vă rog, apropiaţi-vă! ...Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O Uniune a egalităţii: Strategia privind egalitatea de gen 2020-2025; este vorba de COM (2020)152; PHCD 46/2020. Vă rog, domnule preşedinte.

Angel Tîlvăr Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte. Îi salut pe toţi colegii mei! Raportul nostru a avut în vedere proiectul de opinie transmis de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, proiectul de opinie transmis de Comisia pentru muncă şi protecţie socială, proiectul de opinie transmis de Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, fişa de informare elaborată de Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi analiza realizată în cadrul comisiei noastre. Astfel, în principal, Susţinem obiectivele acestei strategii pentru ca Europa să devină un spaţiu al egalităţii de gen, în care violenţa bazată pe gen, discriminarea pe criterii de sex şi inegalitatea dintre femei şi bărbaţi să devină de domeniul trecutului. Noi recomandăm programe, la nivelul Uniunii Europene, pentru sprijinirea educaţiei sociale vizând comunicarea. Şi considerăm că problemele cu care se confruntă persoanele afectate de traficul de persoane trebuie să continue şi să se afle în centrul preocupărilor de edificare a unei Uniuni Europene în care cetăţenii să se simtă în siguranţă. Opinia noastră a fost supusă dezbaterii în şedinţa din 6 octombrie anul acesta şi a fost adoptată în unanimitate. Astfel, supunem aprobării plenului Camerei Deputaţilor opinia, în forma adoptată de Comisia pentru afaceri europene. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Prin consens, Comitetul liderilor a hotărât... fără puncte de vedere. Deci... trecem la dezbatere. Dacă la titlu sunt intervenţii? Nu. La preambul, intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Următorul COM. Este vorba de...