Florin Iordache Poziţia 14, Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2020 pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică; PL-x 624/2020; procedură de urgenţă. Comisia pentru buget, vă rog. Vă rog, domnule deputat.
Vasile Cocoş În conformitate cu prevederile art. 94 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată, spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2020 pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 173/2020, în vederea înlocuirii sintagmei "participaţiile statului" cu expresia "acţiunile deţinute de stat" în cuprinsul art. l şi art. 2 alin. (1), avându-se în vedere dispoziţiile Deciziei Curţii Constituţionale nr. 589 din 14 iulie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 710 din 7 august 2020. În urma dezbaterii proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrările online au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de adoptare a Proiectului de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2020 pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.
Florin Iordache Vă mulţumesc. Faceţi legătura cu domnul deputat Ilişanu. Şi apoi cu domnul deputat Gheorghe. (Se aude un plâns de bebeluş.) A, bun. Trecem... (Râsete.) Eu am cerut la domnul Ilişanu, nu la maternitate, că totuşi... (Râsete.) Domnul deputat Gheorghe Andrei Daniel.
Andrei Daniel Gheorghe Bună ziua! Bună ziua, domnule preşedinte! Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal se opune respingerii acestei ordonanţe de urgenţă a Guvernului României, Ordonanţa nr. 166/2020. Şi vă voi spune foarte rapid care sunt şi motivele noastre. În primul rând, noi considerăm că acest act normativ este unul incomplet, interpretabil şi generat nu atât din dorinţa de a proteja şi a apăra activele pe care statul român le deţine la companiile unde este acţionar majoritar sau unic acţionar, ci de a obţine un câştig populist, în perspectiva alegerilor din acest an. Şi vă voi da câteva exemple din această lege. Astfel Decizia CCR nr. 589/2020 vorbeşte despre sintagma "participaţiile statului". Ea poate fi interpretată în două sensuri - acţiuni şi părţi sociale, ori active funcţionale sau cu caracter social. Deci, aici avem de-a face cu o ambiguitate pe care ordonanţa de urgenţă o corectează, în ceea ce înseamnă aplicarea Legii nr. 173/2020. De asemenea, acest act normativ nu a stabilit modalităţile de susţinere a companiilor româneşti, care pot fi expuse, ca urmări reziduale, să le spunem, aplicării acestei legi, riscului de a intra într-o procedură de lichidare. Paradoxal este faptul că o lege care susţine că ar apăra interesele companiilor de stat româneşti are fix efectul pervers de a genera avantaje neconcurenţiale unor companii străine sau companii private, care sunt competitori ai societăţilor deţinute de statul român în acest moment; riscul ca anumite mari companii româneşti, din Energie, Transporturi, de a fi blocate şi de a nu se putea continua planurile care sunt în derulare în acest moment şi care privesc ajutoare de stat. Iar aceste planuri, vă amintesc că implică nişte sume de bani pe care statul român le garantează şi pe care le susţine inclusiv în faţa Comisiei Europene şi pentru care nu ne putem juca şi care nu pot fi pur şi simplu aruncate în găuri negre, ca apoi ele să fie dispărute. De asemenea, planurile de investiţii, planurile de restructurare şi retehnologizare sunt puse sub semnul întrebării de această formă a legii care a fost adoptată de Parlament, o formă incompletă, o formă care, din păcate, dovedeşte o mare necunoaştere a realităţilor din piaţă, cât şi o proastă interpretare a unor concepte macroeconomice esenţiale pentru ceea ce înseamnă...
Florin Iordache Concluzionaţi, domnule coleg.
Andrei Daniel Gheorghe Companiile româneşti astfel riscă să acumuleze arierate, să intre în insolvenţă, în incapacitate de plată şi de aici putem ajunge, Doamne fereşte, chiar la grave probleme sociale, precum pierderea locurilor de muncă. Aşadar, legea actuală, Legea nr. 173/2020 este o lege care înlesneşte lichidarea activelor publice, scoaterea la mezat a bunurilor companiilor la preţuri care vor facilita fix samsarii şi rechinii imobiliari.
Florin Iordache Vă mulţumesc.
Andrei Daniel Gheorghe Aşadar, Partidul Naţional Liberal se opune respingerii acestei ordonanţe. Vă mulţumesc.
Florin Iordache Vă mulţumesc. Haideţi să ne respectăm, să ne încadrăm în timp! Mulţumesc. Dacă mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt alte intervenţii. A, domnul Simonis! Vă rog, Grupul PSD.
Alfred - Robert Simonis Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Aş vrea să fac un scurt istoric al acestei iniţiative. În urmă cu câteva luni, Parlamentul României adopta o lege prin care încerca să transmită Guvernului României să nu mai vândă în perioadă de criză acţiuni, active ale companiilor statului român. După aceea, această lege a fost atacată la Curtea Constituţională, Curtea Constituţională a declarat-o constituţională şi după aceea Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă, prin care a suspendat, practic, aplicarea unor articole din legea respectivă. Astăzi, avem în faţa noastră respingerea acelei ordonanţe, deci întoarcerea la faza iniţială a legii, şi anume, interzicerea vânzării, înstrăinării acţiunilor şi activelor companiilor româneşti. Guvernul Orban, Guvernul liberal, susţinut de USR, a făcut multe nereguli în aceste luni de zile, multe abuzuri. (Vociferări.) Dar poate cel mai perfid plan, pe care îl au din prima zi în care s-au instalat la Palatul Victoria, a fost acesta, de a vinde companiile româneşti. Nu avem un plan coerent de vânzare a unor companii, de exemplu, care au nevoie de ajutor de stat, de restructurare şi aşa mai departe... de management eficient. Am auzit reprezentanţi ai Guvernului spunând, şi chiar pe premier, că ei sunt adepţii vânzării tuturor companiilor româneşti, indiferent că sunt profitabile sau nu. I-am auzit vorbind despre Aeroportul Otopeni, care are sute de milioane de lei, în fiecare an, profit. A, putem discuta de cum reinvestim acel profit! Am auzit vorbindu-se despre privatizarea CEC, care şi el e profitabil. Adică, sub masca aceasta, a reglării sau a repunerii pe linia de plutire a unor companii care, vezi Doamne, n-ar fi profitabile, dumneavoastră încercaţi vânzarea tocmai a companiilor profitabile! Şi vă spun ceea ce v-am spus şi acum câteva luni, când am dezbătut în faza iniţială această lege, oameni buni, nu se vinde în vremuri de criză! Nu vinzi atunci când primeşti puţin sau deloc pe acţiuni, pe orice! Încercaţi să vă potoliţi setea, foamea de bani! Încercaţi să amânaţi aceste privatizări sau cum vreţi dumneavoastră, până când ne vom putea permite să cerem cât vrem pe ele, până când vor fi mai scumpe! Nu vindeţi în criză, când practic nu valorează nimic! (Aplauze.)
Florin Iordache Da. Domnul Roman, vă rog, al doilea vorbitor de la Grupul PNL. Vă rog.
Florin-Claudiu Roman "Petrom" şi vânzarea resurselor din subteranul României; "ARO Câmpulung", vândută la fier vechi; "Semănătoarea", "Vulcan", "23 August" - sunt doar câteva exemple de tunuri pe care guvernarea PSD le-a dat, vânzând tot ceea ce era sănătos în economia românească la fier vechi. Să auzi, astăzi, Partidul Social Democrat vorbind despre vânzarea economiei naţionale?! Păi, nu mai e nimic de vândut, că aţi vândut-o voi, pe nimic! (Vociferări.) Şi ce n-a mai fost, s-a dus la fier vechi. Ceea ce vă deranjează - vă spun eu ce vă deranjează - este că unii dintre colegii dumneavoastră au un interes direct, în sensul că lichidatorii nu vor ca statul să valorifice activele, acest proces să fie blocat prin ceea ce faceţi dumneavoastră şi ei să vândă sute de hectare de teren şi active performante în jurul Bucureştiului. Stimaţi colegi, Preţul îl stabileşte piaţa. Noi, ca liberali, credem în piaţă. Dumneavoastră, ca social-democraţi, credeţi doar în comision. S-au terminat acele vremuri, stimaţi colegi! Există toate instrumentele democratice, ca acele active pe care statul le poate valorifica în interesul statului să le valorifice. Stimaţi colegi, Ceea ce faceţi dumneavoastră astăzi este un act de subminare a economiei naţionale... (Vociferări.) ... pentru că puneţi interesele lichidatorilor în faţa intereselor statului. Să nu credeţi că ne vom opri aici! Şi vom continua să vă blocăm la Curtea Constituţională, pentru că ceea ce faceţi dumneavoastră este să daţi foc intereselor României! Vă mulţumesc. (Aplauze. Vociferări.)
Florin Iordache Domnul Drulă, vă rog.
Cătălin Drulă În legătură cu Guvernul care ar fi susţinut de USR, eu vă aduc aminte că era o coadă lungă de PSD-işti, aici, la sala Biroului permanent, care au votat acest Guvern. Acest Guvern a fost învestit cu voturile PSD, cu toate voturile, cu multe, cu participare maximă de la PSD. Pe de altă parte, vedem zilnic cum PNL şi PSD trec legi, aici, în Parlament. Ieri au trecut o lege prin care să aibă mai multe beneficii cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, preşedintele ANCOM a fost pus cu votul unanim al PNL şi PSD. Deci nu noi îi susţinem. Pe noi chiar ne acuzaţi, cei de la PSD, că îi criticăm prea tare; cei de la PNL, în alt fel. Şi vă mai spun ceva, legat de o privatizare. Haideţi să luăm exemplul Aeroportului Otopeni! Face 80 de milioane de euro profit anual şi totuşi nu au reuşit să construiască acel Terminal 2, de care e atâta nevoie. Sunt puşi acolo pile, consilii de administraţie, şoferi, rude, amante şi aşa mai departe. Păi, nu s-ar termina asta, dacă statul n-ar mai fi acţionar majoritar? S-ar termina! Şi tocmai acesta e motivul pentru care nu trebuie să vă îngrijoraţi, pentru că nici PNL nu o să privatizeze şi n-o să mai lase din mână aceste locuri, că nici oameni ca domnul Roman şi alţii n-o să mai aibă locuri în consilii de administraţie. Clientela de partid n-o să mai aibă unde să-şi pună oamenii. Ştiţi cât de bine e să fii şofer, să fii asistent în ROMATSA, în toate locurile astea? Păi, cum să dispară toate astea?! Staţi liniştiţi! Cât veţi avea controlul, cum are acum pe Guvern PNL, cum aţi avut voi, de la PSD, nu există risc! S-a vândut ce era de vândut pentru "băieţii deştepţi", aşa cum bine a constatat colegul de la PNL, iar acum sunt ţinute aceste companii majoritare de stat ca loc bun de plasat clientela de partid!
Florin Iordache Domnule Simonica, vreţi să interveniţi? Vă rog. (Domnul deputat Florin-Claudiu Roman solicită să ia cuvântul.)
Florin-Claudiu Roman Dreptul la replică.
Florin Iordache Da. Păi, v-a rostit numele?
Florin-Claudiu Roman A cuvântat domnul Drulă, secretar de stat şi membru în mai multe... fragi ale puterii.
Cătălin Drulă N-am fost secretar de stat...
Florin-Claudiu Roman Deci, stimate coleg, am sperat ieri că vă veţi opri din minciună, dar văd că dumneavoastră continuaţi să minţiţi! Dacă ieri cineva a dat privilegii la ASF, aceia sunt deputaţii din Grupul USR. Şi am să vă explic şi de ce. Băbeşte, că văd că înţelegeţi foarte greu. Aţi spus că se acordă privilegii. Şi vă spun că este fals. Dreptul la diurnă, cazare şi transport erau deja reglementate pentru toată lumea. Ce am făcut eu? Am restrâns aceste drepturi doar pentru cei care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti. Aşa că vă rog frumos, dacă aveţi un gram de demnitate, cereţi-vă scuze, spuneţi că nu aţi înţeles şi că nu vreţi să mai minţiţi în continuare! Aţi spus că s-au creat prejudicii. Vă informez foarte clar. Niciun membru al Consiliului ASF nu şi-a decontat cazarea. Este o altă minciună pe care o rostogoliţi doar din populismul ieftin al noului partid, în care oamenii noi au obiceiuri vechi şi mint mai mult decât cei vechi în politică. (Vociferări.) Vreau să vă mai spun, stimate domn coleg, că, dacă cineva ieri a dat privilegii, aceia sunteţi dumneavoastră, cei de la USR. Pentru că pe prevederile actuale, diurna pentru cazare era de 500 de lei, or legislaţia în vigoare prevede 200 de lei pentru instituţiile administraţiei publice centrale. Deci au fost restrânse nişte drepturi. Nu am crezut vreodată că goana după senzaţional poate să vă transforme în cei mai exponenţiali colegi ai lui Pinocchio în Parlamentul României. Este prea mult, domnilor colegi! Cereţi-vă scuze! Sau spuneţi-le românilor că nu înţelegeţi nimic, nu aveţi pregătirea necesară şi nu puteţi conduce România! Vă mulţumesc. O voce din sală : Bravo! Bravo!
Florin Iordache Aveţi-vă ca fraţii, că parcă eraţi în alianţă, din ce ştiu eu! (Râsete.) Domnul Simonis.
Alfred - Robert Simonis Domnule preşedinte, Este un adevărat deliciu să stai în Parlament şi să-i vezi pe cei care vor să formeze viitorul Guvern, acuzându-se de hoţie, impostură, minciună şi aşa mai departe! Da, s-a spus aici... A, apropo, domnule Drulă! Nu ştiu cum e să fii şofer la ROMATSA. Dacă dumneavoastră ştiţi, eu vă ascult şi puteţi să-mi împărtăşiţi din experienţa dumneavoastră. Pot să spun că ştiu însă că dumneavoastră, împreună cu cei de la PNL şi cu alte grupuri parlamentare, fără PSD, aţi susţinut Guvernul Orban în urmă cu 3 săptămâni - o lună, atunci când s-a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Asta, ca să fie clar cine susţine Guvernul şi cine nu! O voce din sală : Când s-a votat?
Alfred - Robert Simonis Acum câteva săptămâni. Mă rog, n-a fost cvorum, nu contează, tot ei au plecat din sală. Împreună aţi făcut majoritate celor care n-au ajuns în sală, nefiind cvorum. (Vociferări.) Deci, există două tipuri de majorităţi - aceea care demite un Guvern sau aceea care susţine. Împreună, cei care au susţinut acest Guvern, s-au retras din sală şi am rămas fără cvorum. Tot aia este! PNL şi USR! Asta e important! S-a mai spus aici că preţul îl stabileşte piaţa - principiu liberal, de altfel. Nu e principiu liberal, e o chestiune absolut sănătoasă şi corectă. Însă când piaţa este în criză, nu e mai bine să nu laşi piaţa să stabilească preţul şi s-o faci când nu e criză? Asta e ceea ce spunem noi. S-a mai spus, de asemenea, că s-au făcut privatizări în urmă cu 15-20 de ani şi s-a vândut tot. Păi, aici ridic două probleme. Prima este că ştiţi foarte bine condiţiile în care s-au făcut reorganizările acelor companii, fără de care nu puteam adera la Uniunea Europeană şi aşa mai departe. Toate acele companii erau pe pierderi masive, toate, fără excepţie! Şi "Petrom". Toate! Nu e una care să nu fi fost pe pierdere când s-a făcut privatizarea. Şi, domnule preşedinte, dacă nu mai e nimic de vândut, pentru că s-a vândut totul în România, de ce mai vreţi această lege? Ce mai vindeţi, dacă nu mai e nimic de vândut? ( Aplauze.) Aici se vede fariseismul unora dintre colegii noştri! Vă zic eu ce mai e de vândut. Şi-i răspund şi domnului Drulă. Cu toate acele pile la Aeroportul Otopeni - şoferi şi aşa mai departe - aţi spus dumneavoastră că această companie face zeci de milioane profit pe an. Haideţi să nu vindem compania! Haideţi să găsim formula prin care zboară pilele şi amantele! (Vociferări.) Nu să le preluaţi dumneavoastră pe ale acelora dinainte şi aşa mai departe! (Vociferări.) Sau să le împărţiţi cu cei de la PNL, după ce ajungeţi la guvernare, dacă veţi ajunge! (Vociferări. Aplauze.) Haideţi să restructurăm compania, astfel încât... (Vociferări.) ...să nu mai existe aşa ceva! Nu să o vindem, că profitul acela nu mai revine statului român, dacă o vindem! Vreţi să privatizaţi Aeroportul Otopeni! Vreţi să privatizaţi Unifarm! Cu toate bunele şi relele, această companie, în această perioadă de criză sanitară a făcut şi lucruri bune! Nu credeţi că e important ca statul român să aibă o companie care se ocupă de aprovizionarea cu produse medicale, sanitare, a acestei ţări? Daţi-mi mie exemple de ţări care şi-au privatizat toată industria, şi-au privatizat toate resursele naturale! Daţi-mi mie o ţară! (Vociferări.) În afară de aceea! Haideţi să revenim cu picioarele pe pământ! Haideţi să respingem această ordonanţă de urgenţă şi să discutăm despre privatizări şi restructurări şi cum vreţi dumneavoastră, când nu mai este această criză economică! (Aplauze.)
Florin Iordache Domnule Simionca, vă rog.
Ionuţ Simionca Domnule preşedinte, Interesantă dezbatere avem astăzi aici! Şi, de 30 de ani, pe spatele interesului naţional, aţi vândut ţara, şi unii, şi alţii. E o realitate! Eu văd că supărarea dumneavoastră vine de la amante şi de la pile şi relaţii. (Vociferări.) Vă supăraţi că... (Vociferări.) Vă supăraţi că nu vă mai puteţi ţine pilele şi relaţiile în locuri călduţe! Şi cei care vin se supără că n-au şi ei o bucăţică din acest lucru. Interes naţional?! Haideţi să vă spun eu un obiectiv de interes naţional pe care liberalii, de exemplu, săptămâna trecută l-au băgat în pământ sau aproape l-au băgat în pământ - Autostrada Nordului! Acest proiect care ar fi un proiect de interes naţional pentru 2,7 milioane de români. Ce s-a întâmplat cu acest proiect? Haideţi că vă spun eu! PL-x 167/2019, care este pe ordinea de zi a plenului, pe poziţia nr. 4, a fost săptămâna acesta în Comisia pentru buget, unde ar fi trebuit să fie susţinut de deputatul de Bistriţa-Năsăud, de secretarul general, de domnul Sighiartău, da? Fiindcă e bistriţean şi ar trebui să ţină cu bistriţenii! Haideţi să vă spun! Liberalii sunt singurii care au votat împotriva acestui proiect. Toţi împreună, da? Şi vi-i spun pe cei care au votat - domnul Huţucă, domnul Heiuş, domnul Nicoară, domnul Marilen Pirtea, domnul Popescu Pavel. Unde e interesul naţional? (Vociferări.) Ce facem? Ce facem cu ţara noastră? Vă certaţi pe ce-aţi vândut şi ce vor să vândă ăştialalţi? (Vociferări.) Nu vă gândiţi la români? Acesta e interesul naţional? O ceartă politică în Parlament, să daţi bine în campanie?! Gândiţi-vă la dezvoltarea României! Aceasta înseamnă interesul naţional! (Vociferări. Aplauze.)
Florin Iordache Da. Domnul Dobre. Victor Paul Dobre. (Vociferări.) Reamintesc, vorbitorii au fost nominalizaţi de grupurile parlamentare. (Vociferări.) Şi doamna Prună, da. Vă rog, faceţi legătura apoi.
Victor Paul Dobre Domnule preşedinte de şedinţă, Eu, ca şi dumneavoastră, suntem de vreo 20 de ani în această aulă. Dar nu mi-a fost dat să aud în 20 de ani un discurs sau discursurile domnului Simonis, pline, incomensurabile în ceea ce priveşte demagogia, ipocrizia. Cred că marele Caragiale ar păli de invidie dacă l-ar asculta! Vă mulţumesc. (Aplauze.)
Florin Iordache Doamna Prună. Drept la replică şi... (Vociferări.) Păi, am rugămintea...
Alfred - Robert Simonis Domnule...
Florin Iordache ...să nu mai pronunţaţi nume, să nu fiu obligat să dau drept la replică.
Alfred - Robert Simonis Domnule coleg, Nu v-a fost dat să auziţi în 20 de ani! Poate sunt prea mulţi 20 de ani! (Râsete. Aplauze.)
Florin Iordache Doamna Prună.
Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, În continuare, duceţi în derizoriu discuţia aceasta despre companiile de stat şi despre ce-ar însemna o transparentizare a lor. Marea majoritate dintre ele, care în momentul de faţă sunt căpuşate, sunt companii în care vă numiţi şi unii şi alţii oameni de partid, prin diverse funcţii, şi nu oameni competenţi, nu oameni care să aibă ceva în spate, ci oamenii aceia pe care dumneavoastră să-i controlaţi şi să aveţi o bază electorală la fiecare ciclu de alegeri! Discuţia, astăzi, ar trebui să fie despre cum companii mari, şi din sistemul energetic, şi din alte domenii - transporturi şi aşa mai departe - pot cu adevărat să contribuie la economia României şi să fie profitabile, despre cum putem să aducem mai multă transparenţă şi mai mult profesionalism în aceste companii. Şi, da, listarea la Bursă şi un sistem modern de guvernanţă ar fi soluţia! Însă dumneavoastră, de la tribuna Parlamentului, veniţi cu discursul populist de tipul "Nu ne vindem ţara!", de parcă suntem în anii '90. Vă spun, aveam 5 ani la Revoluţie. Şi am trăit în anii '90 ascultând acest discurs, pe care în 2020 mă aşteptam să nu-l mai aud. Dar pare că şi dumneavoastră, domnule Simonis, sunteţi undeva ancorat în anii '90. Cred că avem vârste similare, nu m-aş fi aşteptat să-l reluaţi astăzi în discursul dumneavoastră public de la tribuna Parlamentului! Haideţi să ne uităm cu adevărat cum putem stimula investiţiile în aceste companii, cum le putem lista la Bursă şi cum putem şi noi să fim un jucător pe pieţe importante, aici în regiune! Şi aici mă refer mai ales la piaţa de energie. Pe de altă parte - nici măcar nu cred că ar mai trebui să mă mai refer la domnul Roman, dar trebuie s-o fac, pentru că proferează în continuare minciuni de la tribuna Parlamentului. Şi nici măcar nu ştie limba română. Mai devreme l-am auzit că USR este "mai exponenţial" decât celelalte partide. Nu ştiu, poate, domnule Roman, vă uitaţi în DEX, să vedeţi ce înseamnă cuvântul "exponenţial" şi ce înseamnă cuvântul "exponent"! Vă rog mult să renunţaţi la discursul acesta populist! Şi nu mai duceţi în derizoriu discuţii care ar trebui să fie unele reale, care ţin de dezvoltarea economică a României, de transparenţa acestor companii, de eliminarea pilelor şi a rudelor din companii precum TAROM sau toate companiile din sistemul energetic, unde, fiţi serioşi, în ultimii 30 de ani v-aţi numit, şi unii şi alţii, tot felul de oameni acolo, care n-au făcut decât să adâncească şi mai mult groapa pentru companiile acestea! Vă mulţumesc.
Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Da, domnule Roman, chestiune de procedură, da?
Florin-Claudiu Roman Da. Domnule preşedinte, Nu vreau să vorbesc mult şi să nu spun nimic, ca şi predecesoarea colegă deputat. Vreau să vă fac tuturor o propunere concretă, dacă suntem de bună-credinţă. Sunt autorul unui proiect de lege care reduce numărul membrilor din consiliile de administraţie. Obligatoriu, peste tot, cu 2 până la minimum 3, cum spune legea, număr impar. Prin urmare, dacă nu sunteţi aşa de îndrăgostiţi de fraga puterii, de AGA şi de CA-uri, vă invit pe toţi, din toate grupurile parlamentare, ca săptămâna viitoare să fiţi de acord să votăm acest proiect de lege! Şi atunci vom vedea cine e şi cine nu e de bună-credinţă! Vă mulţumesc.
Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Fără îndoială, suntem de acord. Comitetul liderilor, de luni dimineaţă stabiliţi, introduceţi pe ordinea de zi şi va fi supus votului. La acest proiect, dacă nu mai sunt alte intervenţii, rămâne la votul final. Nu are amendamente. Da, domnule Simonis, tot pe procedură?