14 octombrie 2020 – Un gând de rugăciune către Sfânta Parascheva, prezentat de domnul deputat Iulian Iancu.

Iulian Iancu Stimaţi colegi, Aş vrea să facem o premieră şi să încercăm cu toţii să reflectăm asupra situaţiei prin care trecem. Cred că începem, uşor-uşor, să înţelegem cu toţii că trăim într-un sistem de o complexitate infinită, care este afectat zilnic de foarte mulţi factori. Criza prin care trecem se adaugă marilor provocări care s-au accentuat în ultimul an şi nu s-au diminuat, cele legate de securitate, de schimbări climatice, de inegalitate socială. Iar acum se adaugă o criză fără precedent, care este cea a sănătăţii fiinţei umane. Astăzi, cu toţii, ortodocşii din România avem o sărbătoare care este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii ortodoxe din România şi din lume. Sfânta Parascheva este considerată grabnic folositoare, în special în probleme de suferinţă, de boală. Cred că ar trebui şi din acest for, din inima Parlamentului, să plece un gând de rugăciune către cel fără de care nu putem să explicăm viaţa şi care lucrează prin Sfinţii Săi. Ca atare, aş vrea să-mi permiteţi ca, în numele dumneavoastră, astăzi, în această zi de sărbătoare, gândul nostru să plece către pronie, către protecţie, către pază, către apărare în faţa suferinţelor cu care ne confruntăm şi în faţa cărora ştiinţa şi omul se dovedesc a fi incapabile. Ca atare, vreau să vă mulţumesc pentru că mi-aţi permis şi să îndemnăm cu toţii un gând de rugăciune către Sfânta Parascheva. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul deputat Ungureanu. Văd că solicită să intervină... (Vociferări.) A, la proiectul de lege, la dezbateri generale?

Emanuel-Dumitru Ungureanu Da, am o intervenţie legată de Colectiv...

Florin Iordache Numai puţin, domnule deputat! Domnule deputat, intrăm în ordinea de zi, la dezbaterea proiectului de lege vă voi da cuvântul. Am înţeles de la domnul Drulă. Interveniţi la proiectul de lege în dezbatere.

Emanuel-Dumitru Ungureanu Da.