13 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat (PH CD 49/2020) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu Şi mai avem un proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de deputat. (Proiectul de Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat; PH CD 49/2020) . Doamna Intotero, vă rog să prezentaţi raportul.

Natalia-Elena Intotero Vă mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Raport privind validarea unui mandat de deputat. Comisia de validare a luat cunoştinţă de faptul că a devenit vacant un loc de deputat, ca urmare a încetării calităţii de deputat a domnului Zainea Cornel, ales la alegerile din 11 decembrie 2016 în Circumscripţia electorală nr. 25 Ilfov pe lista Partidului Uniunea Salvaţi România. Potrivit art. 229 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, locul vacant va fi ocupat de către supleantul imediat următor de pe lista partidului politic, alianţei politice sau alianţei electorale, dacă, până la data validării mandatului, partidul politic, alianţa politică sau alianţa electorală pentru care a candidat confirmă în scris că aparţine acesteia. Asupra legalităţii alegerii supleantului, Comisia de validare va prezenta Camerei Deputaţilor un raport. Procedând la examinarea documentelor depuse pentru validarea mandatului şi având în vedere lista supleanţilor, comunicată Comisiei de validare de către Biroul Electoral Central şi adresa Partidului Uniunea Salvaţi România, Comisia de validare a constatat că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ocuparea locului de deputat declarat vacant şi propune validarea mandatului de deputat pentru domnul Necula Ciprian, candidat pe lista Partidului Uniunea Salvaţi România. Prezentul raport a fost adoptat cu unanimitatea voturilor celor prezenţi. Comisia propune plenului Camerei Deputaţilor validarea mandatului de deputat prevăzut în raport, precum şi adoptarea hotărârii anexate. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Dacă sunt observaţii la titlu, preambul sau articolul unic? Nu sunt. Votul îl vom da la şedinţa de vot final. Închidem aici sesiunea noastră de dezbateri. Urmează, în câteva minute, votul final. Trei, patru minute, ne anunţă colegii de la Secretariatul General. Vă mulţumesc.