13 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru acceptarea Amendamentului adoptat la cea de-a cincea Conferinţă a Părţilor, la Lillafured, la 12 octombrie 2017, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev (PL-x 487/2020) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 5. Proiectul de Lege pentru acceptarea Amendamentului adoptat la cea de-a cincea Conferinţă a Părţilor, la Lillafured, la 12 octombrie 2017, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev; PL-x 487/2020. Este un raport fără amendamente. Din partea Comisiei pentru mediu, prezentarea raportului. Vă rog.

Claudiu-Augustin Ilişanu Mulţumesc, doamnă preşedinte. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acceptarea Amendamentului adoptat la cea de-a cincea Conferinţă a Părţilor, la 12 octombrie 2017, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev, la 22 mai 2003. Astfel, se are în vedere aplicarea de politici care au ca scop reducerea efectelor schimbărilor climatice în toate sectoarele relevante la Convenţie, politici care au ca scop adaptarea la schimbările climatice prin promovarea cercetării şi cooperării ştiinţifice, integrării trans-sectoriale, cooperării transnaţionale, creşterii nivelului de conştientizare, participării publicului şi cooperării tuturor părţilor interesate. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege, cu observaţii şi propuneri, nr. 852/24 august 2020. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a dezbătut proiectul de lege în şedinţa online din 15 septembrie 2020. Din numărul total de 16 membri ai Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic au fost prezenţi la dezbatere 14 deputaţi. În conformitate cu prevederile art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, la dezbaterea proiectului de lege a fost prezent domnul Iulian Octavian Stana, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru acceptarea Amendamentului adoptat. În raport de obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Conform dispoziţiilor art. 75 alin. (2) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 112 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Nefiind amendamente, proiectul rămâne pentru votul final.