13 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 657/2018) ( rămas pentru votul final ).

Carmen-Ileana Mihălcescu 20. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; PL-x 657/2018. Are caracter organic şi trei poziţii cu amendamente admise. Prezentarea raportului înlocuitor, domnul preşedinte Solomon, Comisia pentru muncă. Vă rog.

Adrian Solomon Mulţumesc, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, urmărindu-se extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km. în jurul acestora. Proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisia propune adoptarea proiectului de lege cu amendamente, redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. E vorba de completarea listei cu localitatea Băiţa din judeţul Bihor, Crizbav din Braşov, Aghireşu, Câmpia Turzii, Căpuşu Mare, Iara, Năvodari din judeţul Constanţa, Baraolt din judeţul Covasna, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Ioneşti, Prigoria, Roşia de Amaradia din judeţul Gorj, Broşteni, Crucea, Ostra, Stulpicani din judeţul Suceava.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. În cadrul dezbaterilor generale sunt intervenţii? Nu sunt. Dacă de la nr. crt. 1 la nr. crt. 3 sunt observaţii? Domnul Seidler. S-a înscris mai târziu. Vă rog, domnule Seidler, aveţi cuvântul.

Cristian-Gabriel Seidler Mulţumesc. Este o prevedere din Legea pensiilor care cuprindea iniţial opt localităţi. În câteva săptămâni, pentru că în fiecare săptămână noi discutăm despre modificarea acestui alineat din Legea pensiilor, am ajuns la peste 80 de localităţi din ţară. Fie brusc ne-am dat seama, în Parlamentul României, de poluare, fie e doar populism electoral.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt. Dacă de la nr. crt. 1 la nr. crt. 3 sunt observaţii, sunt obiecţii? Nu sunt. Aprobate. Proiectul merge la votul final.