6 octombrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Un nou Plan de acţiune privind economia circulară - Pentru o Europă mai curată şi mai competitivă COM (2020)98 (PHCD 38/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 20. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Un nou Plan de acţiune privind economia circulară - Pentru o Europă mai curată şi mai competitivă COM (2020)98; PHCD 38/2020. Vă rog, prezentaţi Raportul Comisiei pentru afaceri europene.

Angel Tîlvăr Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Raportul nostru susţine obiectivele noului plan de acţiune privind extinderea economiei circulare, atingerea neutralităţii climatice până în 2050 şi decuplarea creşterii economice de utilizare a resurselor. Raportul subliniază necesitatea sprijinirii economiei circulare a comunităţilor rurale mici, cu resurse restrânse, pentru a contribui la diversificarea surselor de venit şi la pătrunderea acestora pe piaţă. Totodată, ne exprimăm preocuparea cu privire la nivelurile ridicate de colectare separată a deşeurilor textile, pe care statele membre trebuie să le asigure până în 2025. Şi recomandăm adoptarea unor criterii de finanţare în programul de cercetare Orizont Europa, care să faciliteze finanţarea proiectelor inovative mai riscante şi a entităţilor mici sau din mediul rural. Opinia noastră a fost adoptată în unanimitate şi mulţumesc colegilor pentru asta. Şi o supunem aprobării plenului Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache Mulţumesc. Rămâneţi, că mai aveţi două COM-uri. Dacă la titlu sunt intervenţii? Nu. La preambul, intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. Mulţumesc. Rămâne la votul final. Următorul COM, COM... 21. Este vorba de...