6 octombrie 2020 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 218 din 23 iulie 2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău (Pl-x 526/2017) ( rămasă pentru votul final ).

Florin Iordache 10. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 218 din 23 iulie 2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău; Pl-x 526/2017. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu doreşte. Din partea Comisiei pentru muncă, vă rog, prezentaţi raportul. Cine prezintă raportul? A, vă rog, domnul Vexler. Vă rog, acesta este raportul.

Silviu Vexler Mulţumesc, domnule preşedinte. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 218/2015, în sensul includerii în categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, a persoanelor care au locuit sau au lucrat cel puţin 30 de ani în comuna Marca şi satele aflate în componenţa sa, localităţile respective fiind afectate de poluarea remanentă din zona Suplacu de Barcău, judeţul Sălaj. În urma reluării dezbaterilor, comisia a hotărât adoptarea propunerii legislative, cu amendamente. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea propunerii legislative, cu amendamente, redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii din partea colegilor? Nu sunt intervenţii. Avem 4 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. De la poziţia 2 la poziţia 4, dacă sunt intervenţii? Nu. Mulţumesc. Rămâne la votul final.