8 septembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O strategie europeană privind datele COM(2020)66 (PHCD 16/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 15. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O strategie europeană privind datele COM(2020)66; PHCD 16/2020. Domnule preşedinte Tîlvăr, vă rog.

Angel Tîlvăr Proiectul nostru, COM(2020)66, a avut în vedere proiectul de opinie transmis de Comisia pentru industrii şi servicii, proiectul de opinie transmis de Comisia pentru politică externă, de Comisia pentru transporturi şi infrastructură, Nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi analiza realizată în cadrul comisiei noastre. Comisia pentru afaceri europene, în principal, susţine strategia europeană privind datele şi direcţiile de acţiune pentru valorificarea potenţialului Uniunii Europene în acest domeniu. Recomandăm sprijinirea în mod specific a sectorului agricol pentru a utiliza datele în dezvoltarea de produse şi servicii. Şi subliniem necesitatea de a stimula învăţarea non-formală şi pe tot parcursul vieţii, inclusiv prin măsuri de validare şi recunoaştere uniforme la nivelul Uniunii, pentru a se asigura competenţele necesare. Opinia a fost supusă dezbaterii în 18 mai 2020 şi a fost adoptată în unanimitate.

Florin Iordache Dacă sunt intervenţii din partea colegilor? Nu sunt intervenţii. La titlu? La preambul? La articolul unic, intervenţii? Nu. Sau obiecţii? Rămâne la votul final.