8 septembrie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European şi Consiliu - Foaie de parcurs pentru un acord privind bugetul pe termen lung al Uniunii pentru perioada 2021-2027 - Contribuţia Comisiei Europene la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie 2019 COM(2019)295 (PHCD 5/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 11. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European şi Consiliu - Foaie de parcurs pentru un acord privind bugetul pe termen lung al Uniunii pentru perioada 2021-2027 - Contribuţia Comisiei Europene la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie 2019 COM(2019)295; PHCD 5/2020. Domnul preşedinte Tîlvăr, vă rog, prezentaţi raportul comisiei.

Angel Tîlvăr Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Îi salut pe toţi colegii mei! Şi vreau să mulţumesc şi Biroului permanent, pentru că a fost de acord ca într-o manieră un pic mai amplă decât de obicei să ne aplecăm şi asupra activităţii comisiei pe care o conduc. Deci, primul COM. COM(2019)295; Raportul privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European şi Consiliu - Foaie de parcurs pentru un acord privind bugetul pe termen lung al Uniunii pentru perioada 2021-2027 - Contribuţia Comisiei Europene la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie 2019; PHCD 5/2020. Ne-am bazat raportul pe Nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, pe fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi pe analiza realizată în cadrul comisiei noastre. Vă rog să-mi permiteţi să vă spun, domnule preşedinte, că, în principal, susţinem eforturile de obţinere a unui acord ambiţios între statele membre, cu privire la viitorul buget pe termen lung al Uniunii şi totodată reamintesc faptul că necesitatea menţinerii în bugetul Uniunii a capitolului pentru finanţarea activităţilor de agricultură este importantă. Totodată, am subliniat că bugetul Uniunii trebuie să susţină în continuare investiţiile în infrastructură şi în educaţie şi să stimuleze spiritul întreprinzător şi inovarea. Vreau să vă spun că această opinie a fost supusă în şedinţa comisiei noastre, în 10 martie, şi a fost adoptată în unanimitate. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii din partea colegilor? Nu sunt. Rămâne la votul final. Următoarea poziţie.