19 august 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru acceptarea Amendamentului la Convenţia internaţională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 21 decembrie 1965, adoptat la cea de-a paisprezecea reuniune a statelor părţi la Convenţie, la New York la 15 ianuarie 1992 (PL-x 401/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 38. Proiectul de Lege pentru acceptarea Amendamentului la Convenţia internaţională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 21 decembrie 1965, adoptat la cea de-a paisprezecea reuniune a statelor părţi la Convenţie, la New York la 15 ianuarie 1992; PL-x 401/2020. Raport din partea Comisiei pentru drepturile omului. Vă rog, Comisia... Violeta, te rog. Doamna deputat Răduţ, vă rog, prezentaţi raportul.

Violeta Răduţ Mulţumesc, domnule preşedinte. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare acceptarea Amendamentului la Convenţia internaţională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În urma examinării proiectului de lege, a Notei Departamentului Legislativ nr. 4a/117 din 15 iulie 2020, precum şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege pentru acceptarea Amendamentului la Convenţia internaţională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 21 decembrie 1965, adoptat la cea de-a paisprezecea reuniune a statelor părţi la Convenţie, la New York la 15 ianuarie 1992, cu amendamentele admise redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt colegi care doresc să intervină la dezbateri generale? Dacă nu sunt intervenţii... La titlul legii dacă sunt intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Caracter ordinar.