19 august 2020 – Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor (PL-x 410/2020) ( retrimis comisiilor ).

Victor Paul Dobre În legătură cu proiectul ordinii de zi. Grupul Partidului Naţional Liberal supune aprobării plenului retrimiterea la comisie a punctului 1 - PL-x...

Florin Iordache 469...

Victor Paul Dobre ... 469/2020 şi a punctului 4 - PL-x 410/2020.

Florin Iordache Păi, punctul 1 este primul. Chestiuni de procedură dacă mai sunt înainte de...? Doamna vicepreşedinte, aveţi o chestiune de procedură, înţeleg. Retrimiterea...

Carmen-Ileana Mihălcescu Gata. Mă scuzaţi! Mulţumesc frumos. Aş vrea să solicit plenului prelungirea raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi, cu 60 de zile. În hotărârea pe care noi am redactat-o şi am depus-o la Biroul permanent am specificat doar 30 de zile. Dat fiind faptul că trecem printr-o pandemie, comisia nu a putut să lucreze de la bun început, vă rog respectuos să fiţi de acord cu prelungirea termenului la 60 de zile. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Da, procedură. Eu vă propun, la acest punct, doamnă vicepreşedinte, când ajungem la... că este la poziţia 2 proiectul care vizează... la poziţia 3 proiectul care vizează Hotărârea Camerei nr. 6 privind Comisia de anchetă, la acel proiect, în loc de... (Vociferări.) Doamnă, în loc de 30, voi întreba plenul şi mergem pe 60 de zile. Că este raport la poziţia 3. Vă rog, domnul Simonis.

Alfred - Robert Simonis Domnule preşedinte, mulţumesc. Potrivit Regulamentului, atunci când soliciţi retrimiterea unui proiect, pentru o perioadă de o săptămână, două, trei sau cât o fi, la comisie, trebuie să argumentezi şi să explici motivele pentru care faci această solicitare. După cum aţi văzut, reprezentantul Partidului Social Democrat a argumentat motivele pentru care şi-a dorit retrimiterea unui proiect, însă reprezentantul Partidului Naţional Liberal, deşi, cu alte ocazii, atât domnul Dobre, cât şi domnul Andronache ne-au explicat că trebuie să argumentăm retrimiterile la comisie, de data aceasta n-au făcut-o. Or, pentru a supune votului aceste retrimiteri, îl rog pe unul dintre cei doi, chiar pe domnul Dobre, care a făcut solicitarea, să ne explice motivele pentru care doreşte retrimiterea la comisie a punctelor 1 şi 4 de pe ordinea de zi. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Domnul Dobre, domnul vicelider Dobre, vă rog.

Victor Paul Dobre Îi răspund din politeţe domnului Simonis, pentru că tradiţia aceasta...

Florin Iordache Nu...

Victor Paul Dobre ... e o regulă a PSD.

Florin Iordache Nu. Tradiţia aceasta este o regulă a Regulamentului.

Victor Paul Dobre Dacă îmi permiteţi, domnule preşedinte...

Florin Iordache Vă rog.

Victor Paul Dobre ... ştiu cât păziţi Regulamentul, sunteţi în istorie. Deci, ambele proiecte de lege au o serie de probleme, ridicate de ministere, care necesită a fi rediscutate în comisie. Şi, încă o dată, propunerea noastră este să fie retrimise, pentru două săptămâni. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Prin consens cu liderii grupurilor parlamentare, poziţia 4 (Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor; PL-x 410/2020) , cea care vizează regimul armelor, se retrimite. Şi spun de acum, va fi săptămâna viitoare, în ziua de marţi, la plenul de marţi. Astfel încât la plenul de luni eventualele corectări sau probleme legislative să fie corectate de cele două comisii - Comisia juridică şi Comisia pentru apărare. Mulţumesc. Intrăm... dacă nu mai sunt alte chestiuni procedurale, intrăm în ordinea de zi.