28 iulie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2020 pentru modificarea art. 29 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, precum şi pentru adoptarea unor măsuri privind beneficiarii de fonduri europene în contextul răspândirii COVID-19 (PL-x 283/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache La poziţia 40, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2020 pentru modificarea art. 29 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, precum şi pentru adoptarea unor măsuri privind beneficiarii de fonduri europene în contextul răspândirii COVID-19; PL-x 283/2020. Comisia pentru buget. Domnul preşedinte Lazăr, vă rog.

Sorin Lazăr Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri de susţinere a beneficiarilor de fonduri europene în sensul asigurării unui flux suplimentar de numerar, necesar constituirii de stocuri de materii prime şi echipamente aferente angajamentelor legale în curs de implementare. De asemenea, se au în vedere şi măsuri privind flexibilizarea termenelor procedurale pentru diminuarea riscului de reziliere a contractelor finanţate, ca urmare a accesului limitat al beneficiarilor la resursele umane necesare pregătirii documentelor aferente prefinanţărilor/cererilor de plată/cererilor de rambursare. La lucrările comisiei online şi-au înregistrat prezenţa un număr de 26 deputaţi, din totalul celor 27. În urma dezbaterii proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrările online au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2020 în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. La dezbateri generale? Nu sunt. Rămâne la votul final.