28 iulie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020 (PL-x 326/2020) ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La primul punct avem Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020; PL-x 326/2020; procedură de urgenţă. Comisia pentru buget. Cine prezintă? Domnul preşedinte Lazăr. Vă rog.

Sorin Lazăr Mulţumesc, domnule preşedinte. Avem un raport suplimentar, pentru că a fost retransmis din plen. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri în domeniul fondurilor europene, având drept scop asigurarea surselor de finanţare pentru implementarea proiectelor de infrastructură fazate, din perioada de programare 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020. În urma reexaminării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de adoptare a Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2020 privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate, cu amendamentele admise care se regăsesc în Anexa nr. 1. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Şi pentru stenogramă, domnule preşedinte, vă rog să consemnăm că eventualele corecturi de tehnică legislativă sau erori materiale se vor face de Departamentul Legislativ, în urma adresei nr. 4A/129/27 iulie 2020.

Florin Iordache Bine. Mulţumesc mult. Este prezent şi Departamentul Legislativ şi vor face aceste corectări. Începem dezbaterile generale. Domnul Sorin Bota.

Marius Sorin-Ovidiu Bota Bună dimineaţa! Pe procedură voiam să intervin, înainte de a intra în ordinea de zi, după colegul care a intervenit primul. Dacă se poate, după acest proiect, să intervin.

Florin Iordache Păi, am depăşit ordinea de zi.

Marius Sorin-Ovidiu Bota Eu am transmis, am apăsat "diezul", dar nu mi-aţi dat microfonul.

Florin Iordache Păi, nu, numai puţin! La ordinea de zi intervin liderii de grup. Dumneavoastră, din câte ştiu, nu sunteţi lider de grup. Deci, dacă aveaţi o intervenţie, trebuia transmisă liderului de grup, şi acolo se făcea intervenţia.

Marius Sorin-Ovidiu Bota Am transmis astăzi. Da. Mulţumesc.

Florin Iordache Bine. Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Avem nouă amendamente admise. Dacă sunt intervenţii? Nu. La anexă, intervenţii? Nu. Deci, de la 1 la 9, au fost adoptate. Rămâne la votul final. Caracter ordinar. Pe măsură ce vor veni rapoartele, le vom discuta. Toate celelalte care nu vor avea raport - aşa am convenit în şedinţa de Birou permanent şi în Comitetul liderilor - vor rămâne pentru cealaltă sesiune extraordinară din 1-19 august 2020.