15 iulie 2020 – Aprobarea, prin vot electronic la distanţă, a încadrării în categoria legilor de complexitate deosebită şi, în consecinţă, prelungirea termenului constituţional de dezbatere şi vot final, de la 45 la 60 de zile, pentru următoarele iniţiative legislative:

Florin Iordache Vă propun să începem, este ora 13,00. Doamnelor şi domnilor deputaţi, Stimaţi colegi, Declar deschisă şedinţa de astăzi a Camerei Deputaţilor, din cadrul sesiunii extraordinare, şi vă anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, şi-au înregistrat prezenţa un număr de 115. Ordinea de zi pentru astăzi şi programul de lucru au fost distribuite electronic şi afişate pe pagina de Internet a Camerei Deputaţilor. Şedinţa Camerei se desfăşoară prin mijloace electronice. Avem un singur punct pe ordinea de zi a Camerei. Este vorba de încadrarea în categoria legilor de complexitate deosebită şi, în consecinţă, prelungirea termenului constituţional de dezbatere şi vot final, de la 45 la 60 de zile, pentru 9 iniţiative legislative al căror termen constituţional urmează să expire în perioada imediat următoare. Urmează să ne pronunţăm prin vot. Şi am stabilit în Comitetul liderilor, îşi vor exprima votul pe tabletă, şi colegii care sunt prezenţi în sală şi nu au tabletele să poată vota. Dau citire celor 9 iniţiative. Este vorba de: Să înceapă votul. (Vot electronic la distanţă.) Şi totodată rog colegii din sală, dacă nu au tablete, să vină la microfon şi să precizeze cum votează. Vă rog, colegii, vă rog, haideţi, cei care nu aveţi... şi nu puteţi vota. Vă prezentaţi şi spuneţi cum votaţi. Vă rog.

Romeo Florin Nicoară Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Romeo Nicoară, Circumscripţia nr. 32 Satu Mare - "da", pentru prelungire. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Mai departe. Domnul preşedinte Lazăr, vă rog.

Sorin Lazăr Sorin Lazăr, deputat, Circumscripţia nr. 10 - "da", pentru prelungire.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Mai departe. Vă rog, doamnă.

Ionela Viorela Dobrică Dobrică Ionela Viorela - "da", pentru prelungire. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Alţi colegi dacă mai sunt? Da, Sorin, te rog.

Sorinel-Marian Vrăjitoru Vrăjitoru Sorin, Călăraşi - "da", pentru prelungire.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Mai departe. Patru.

Mihăiţă Vîrză Deputat Vîrză Mihăiţă, Bucureşti - "pentru".

Florin Iordache Mulţumesc. Cinci. Mai departe. Mai sunt colegi în sală? Nu. Deci, cu 87 de voturi pentru, cu unanimitate de voturi, propunerea... sau cele nouă propuneri au fost adoptate. În aceste condiţii, ordinea de zi a fost finalizată. Declar şedinţa închisă. Vă mulţumesc. Şedinţa s-a încheiat la ora 13,05.