13 iulie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2020 pentru modificarea şi completarea Legii petrolului nr. 238/2004 (PL-x 163/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 24. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2020 pentru modificarea şi completarea Legii petrolului nr. 238/2004; PL-x 163/2020. Guvernul, prezent. Comisia pentru mediu şi Comisia pentru industrii. Domnul preşedinte Iancu, raport comun.

Iulian Iancu Stimaţi colegi, Domnule preşedinte, Comisiile au fost sesizate pentru dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege menţionat. Senatul a adoptat acest proiect de lege. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil actul normativ. Vorbim despre un proiect de lege care are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2020, respectiv, o intervenţie legislativă vizând transpunerea ultimului paragraf al art. 2 alin. (2) din Directiva 94/22 a Comisiei Europene privind condiţiile de acordare şi folosire a autorizaţiilor de prospectare, explorare şi extracţie a hidrocarburilor, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţii Europene nr. 164 din 30 iunie 1994. În fond, despre ce vorbim, foarte pe scurt... În cazul acordurilor petroliere în vigoare, la propunerea autorităţii competente, din motive de securitate naţională, prin hotărâre a Guvernului, se poate aproba denunţarea unilaterală a acordului petrolier. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii propun plenului, cu majoritate de voturi, adoptarea proiectului de lege, cu amendamente admise.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă sunt colegi care doresc la dezbateri generale? Nu. Avem opt amendamente admise. La titlul legii, intervenţii? Nu. La articolul unic, intervenţii? Nu. De la art. 3 la art. 8, intervenţii? Nu. Rămâne la votul final, caracter ordinar. Continuăm. La poziţia 25... Vă rog... numai puţin să anunţ.