13 iulie 2020 – Aprobarea suplimentării ordinii de zi.

Gabriel Andronache Domnule preşedinte de şedinţă, Am venit la microfon pentru a corecta o eroare în redactarea ordinii de zi, în sensul în care în Comitetul liderilor s-a căzut de acord ca un proiect de lege să fie pe ordinea de zi, el din eroare nu figurează pe ordinea de zi. Este vorba despre PL-x 575/2017 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Solicitarea noastră, din partea Grupului PNL, discutată şi cu ceilalţi colegi, ar fi ca la poziţia 20 1 să figureze şi acest proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da. Înţeleg. Observaţii? Nu. S-a reţinut. Şi rog stafful tehnic să completeze ordinea de zi cu propunerea, fiind unanimitatea liderilor de grup.

Gabriel Andronache Mulţumesc, domnule preşedinte. Mai există o chestiune asupra căreia insistăm - există consens între liderii de grup -, şi anume, completarea ordinii de zi, urmând ca mâine să facem dezbaterea, cu PL-x 383/2020. Se referă la reglementarea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului. Şi rugămintea noastră este ca mâine, eventual primul punct în dezbatere, să fie acest proiect de lege. Mulţumesc mult.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Deci proiectul respectiv rămâne pentru dezbatere şi vot mâine. Eventual, dacă îl dezbatem, să intre şi la votul final. Da, domnule Benedek, vă rog, a doua chestiune de procedură, tot prin consens cu toţi liderii.