30 iunie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto (PL-x 336/2020) ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Poziţia 35. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 19 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto; PL-x 336/2020. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu doreşte. Avem raport de la Comisia pentru tehnologia informaţiilor şi Comisia pentru transporturi. Cine prezintă raportul? Vă rog, domnule deputat. Raport fără amendamente.

Găvrilă Ghilea Mulţumesc, domnule preşedinte. PL-x 336/2020 - Proiectul de Lege pentru modificarea art. 19 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto. În conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor au fost sesizate în fond, pentru dezbatere şi avizare, cu acest act normativ, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 27 mai 2020, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 19 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019. Intervenţia legislativă este argumentată prin necesitatea corelării cu definiţia autoturismului de la art. 3 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011, conform căruia acesta are un număr de cel mult 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, iar nu un număr de maximum 5 locuri, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019. Astfel, s-ar asigura eliminarea discriminării posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiţia sus-menţionată, posesori cărora actualmente le este îngrădit accesul la piaţa transportului alternativ. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, comisiile au examinat actul normativ, după cum urmează: Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor în şedinţa din 22 iunie 2020, iar membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură în şedinţa online din 29 iunie 2020. În urma finalizării dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea actului normativ în forma Senatului. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Începem dezbaterile generale. Din partea Grupului PSD, domnul Sorin Bota. Vă rog, faceţi legătura cu domnul deputat. Înţeleg că domnul Bota nu... Doriţi să interveniţi? Mulţumesc. Înţeleg că nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final. Are caracter ordinar, repet, fără amendamente. Şi ultimul proiect.