29 iunie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea art.33 din Legea nr.502/2004 privind asociaţiile pensionarilor (PL-x 645/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 7, Proiectul de Lege pentru modificarea art. 33 din Legea nr. 502/2004 privind asociaţiile pensionarilor; PL-x 645/2019. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei juridice. Doamna deputat Aida Căruceru, vă rog, prezentaţi raportul comisiei, fără amendamente.

Aida-Cristina Căruceru Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În temeiul dispoziţiilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost sesizată spre dezbatere în fond cu Proiectul de Lege pentru modificarea art. 33 din Legea nr. 502/2004 privind asociaţiile pensionarilor. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă. Consiliul Legislativ a avizat favorabil iniţiativa legislativă. Consiliul Economic şi Social a transmis un punct de vedere favorabil. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avizat negativ iniţiativa legislativă. Comisia pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil proiectul de lege. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a avizat favorabil proiectul de lege. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 33 din Legea nr. 502/2004 privind asociaţiile pensionarilor, în sensul ca asociaţiile şi federaţiile pensionarilor să poată primi în folosinţă, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile sau imobile necesare îndeplinirii scopului pentru care sunt înfiinţate, inclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea art. 33 din Legea nr. 502/2004 privind asociaţiile pensionarilor, în forma prezentată de Senat. Iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc şi eu. La dezbateri generale dacă sunt intervenţii? Doresc colegii să intervină? Nu. Rămâne la votul final. Caracter ordinar.