24 iunie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea modificată de Decizie a Consiliului privind încheierea Acordului privind spaţiul aerian comun între Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte COM(2019)568 (PHCD 8/2020). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 13 avem Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea modificată de Decizie a Consiliului privind încheierea Acordului privind spaţiul aerian comun între Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte COM(2019)568; PHCD 8/2020. Din partea Comisiei pentru afaceri europene, cine prezintă raportul? Vă rog.

Romeo Florin Nicoară Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Raport privind Propunerea modificată de Decizie a Consiliului privind încheierea Acordului privind spaţiul aerian comun între Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte COM(2019)568. Având în vedere proiectul de opinie transmis de Comisia pentru politică externă, fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Uniunea Europeană a Camerei Deputaţilor şi analiza realizată de Comisia pentru afaceri europene, Comisia pentru afaceri europene, în principal: 1. A susţinut Acordul privind spaţiul aerian comun între Uniunea Europeană şi Republica Moldova; 2. A susţinut continuarea implicării României în eforturile politicii de vecinătate a Uniunii Europene şi ale Parteneriatului Estic şi eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene. Opinia a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene, în data de 10 martie 2020, şi adoptată în unanimitate. Supunem, astfel, aprobării plenului Camerei Deputaţilor opinia în forma adoptată de Comisia pentru afaceri europene. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Întreb dacă sunt comentarii de ordin general? Nu sunt. Discutăm pe articole. La titlu, intervenţii? Preambul? La articolul unic? Rămâne la votul final. Următoarea.