17 iunie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.90/2020 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative (PL-x 367/2020). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 21. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative; PL-x 367/2020; procedură de urgenţă. Comisia pentru buget. Vă rog, prezentaţi raportul. Domnul secretar Zisopol, vă rog, prezentaţi raportul.

Dragoş Gabriel Zisopol Vă mulţumesc, stimate domnule preşedinte de şedinţă. Doamnelor şi domnilor deputaţi, Dau citire raportului asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative. În conformitate cu prevederile art. 94 şi 115 alin. (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu acest proiect. Conform prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 91 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 27 mai 2020. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de adoptare a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, precum şi pentru modificarea altor acte normative, cu amendamentul admis prezentat în anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă sunt înscrieri la cuvânt la dezbateri generale? Nu sunt. Trecem la dezbaterea pe articole. Avem 19 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. De la 2 la 10, dacă sunt intervenţii? Nu. De la 11 la 19, dacă sunt intervenţii? Nu. Am finalizat dezbaterile. Rămâne la votul final. Repet, are caracter ordinar.