15 iunie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie (PL-x 640/2019) ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 3. Proiectul de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie; PL-x 640/2019. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Avem raport comun, Comisia pentru buget şi Comisia pentru agricultură. Vă rog să prezentaţi raportul comun. Vă rog, domnule Vrăjitoru.

Sorinel-Marian Vrăjitoru Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost sesizate spre dezbatere în fond cu Proiectul de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie. Conform prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 91 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în conformitate cu art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată. Proiectul de lege supus examinării are ca obiect de reglementare aprobarea unei scheme multianuale de susţinere a activităţii de reproducţie sau creştere ori îngrăşare a suinelor din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, pentru perioada 2020-2022. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor raportul comun de adoptare a Proiectului de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie, cu amendamentele admise prezentate în anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule coleg. Dacă sunt colegi care doresc să intervină la dezbateri generale? Da, vă rog, Grupul PMP. Vă rog, domnule deputat. Vă rog.

Ionuţ Simionca Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Noi, Grupul parlamentar al PMP, am susţinut întotdeauna agricultorii, fermierii. Şi acest program vine în sprijinul celor care cresc aceste rase de suine. Vom susţine acest proiect legislativ şi îl vom vota cu toţii.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă mai sunt alţi colegi care doresc să intervină la dezbateri generale? Nu. Mulţumesc. Avem 31 de amendamente admise. La titlul legii? De la 2 la 10, dacă sunt intervenţii? Nu. De la 11 la 31, intervenţii? Nu. Anexa nr. 1? Anexa nr. 2? Anexa nr. 3? Anexa nr. 4? Anexa nr. 5? Anexa nr. 6? Am terminat dezbaterile. Votul final, miercuri. Următoarea poziţie.