20 mai 2020 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru completarea art.5 din Legea nr.33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică (PL-x 244/2019/28.10.2019). ( retrimisă comisiei )

Ion-Marcel Ciolacu (5. Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică; PL-x 244/2019/28) Vă rog. Presupun că aveţi o intervenţie pe procedură cu privire la reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii nr. 33. Vă rog, domnule lider. Vă rog. Online. A, domnul Stelian! Vă rog. Am crezut că...

Stelian-Cristian Ion Am ajuns la PL-x 244/2019, da?

Ion-Marcel Ciolacu Corect, corect!

Stelian-Cristian Ion Am observat în raport că este o neconcordanţă majoră şi eu ştiu că e a doua retrimitere pe care o solicităm, dar n-aş vrea să ne facem de râs. Adică, în raport se menţionează forma dinainte de amendamente, nu forma trimisă spre promulgare către preşedintele României. Am formulat şi noi amendamente. Vă rog, pentru colegii care pot să deschidă raportul Comisiei juridice, vor vedea în tabel două greşeli. Prima este legată de faptul că ... trei greşeli! Forma nu a fost adoptată de Senat, a fost respinsă de Senat - pe coloana a doua. După aceea, textul din coloana a doua, despre care se spune că a fost adoptat de Senat, nu este acesta din tabel, este un text mult mai amplu. Dar nu sunt singurele greşeli. Şi în corpul, în cuprinsul raportului, în paragraful care se referă la obiectul de reglementare, se vorbeşte doar despre lucrările declarate de interes naţional sau de interes local care să reprezinte lucrări de interes public major, omiţându-se partea aceea care a trecut ca urmare a unui amendament, referitoare la lucrările hidroenergetice. Deci raportul nu poate fi votat în felul acesta şi vă solicit retrimiterea pentru o săptămână la Comisia juridică. Mulţumesc frumos.

Ion-Marcel Ciolacu Şi eu vă mulţumesc. Dacă din partea liderilor mai doriţi intervenţii? Dacă alţi lideri doresc să intervină pe acest subiect, pe această retrimitere? Nu. Domnule Simonis, doriţi să interveniţi? OK. Vă rog, domnule vicepreşedinte.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Grupul parlamentar al USR va vota pentru retrimiterea la comisie.

Ion-Marcel Ciolacu Păi, dumneavoastră aţi propus! Vă mulţumesc.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte, Grupul PNL va vota pentru retrimiterea la comisie.

Ion-Marcel Ciolacu Vă mulţumesc. Alţi lideri? Vă rog.

Mircea-Titus Dobre Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul PRO Europa votează pentru retrimiterea la comisie.

Ion-Marcel Ciolacu Domnul Pambuccian? Şi pe urmă...

Varujan Pambuccian Argumentarea domnului Stelian a fost atât de clară, încât nu văd altă soluţie decât retrimiterea la comisie, evident.

Ion-Marcel Ciolacu Vă mulţumesc. Am o problemă, domnule Movilă. Şi domnul Paşcan a solicitat. Îl las pe dânsul, da? Că e superior! Domnule Paşcan, vă rog.

Emil-Marius Paşcan Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul PMP va vota pentru retrimiterea la comisie.

Ion-Marcel Ciolacu Vă mulţumesc. Domnule Benedek, vă rog.

Zacharie Benedek Grupul UDMR votează retrimiterea la comisie. Vă mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Vă mulţumesc. Grupul PSD? Domnule Simonis? Vă rog.

Alfred - Robert Simonis Da, domnule preşedinte. Şi Grupul PSD e de acord cu retrimiterea la comisie. Prin urmare, avem consens, nu mai e nevoie să fie supus votului, şi vă rog să luaţi act de faptul că a fost retrimis, prin consens, o săptămână la comisie. Mulţumesc.

Ion-Marcel Ciolacu Conform cutumei, da? Vă mulţumesc.