13 mai 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Protocolului privind agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală, încheiat la Lillafüred, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003 (PL-x 139/2020) ( rămas pentru votul final ).

Florin Iordache 22. Proiectul de Lege pentru ratificarea Protocolului privind agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală, încheiat la Lillafüred, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003; PL-x 139/2020. Raport comun, Comisia pentru agricultură şi Comisia pentru mediu. Vă rog. Domnul Vrăjitoru, vă rog, prezentaţi raportul comun.

Sorinel-Marian Vrăjitoru Raport comun asupra Proiectului de Lege pentru ratificarea Protocolului privind agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală, încheiat la Lillafüred, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare ratificarea Protocolului privind agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală, încheiat la Lillafüred, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003. Obiectivul Protocolului este acela de a promova măsurile şi programele care folosesc potenţialul zonelor agricole şi rurale pentru a reduce sărăcia rurală, de a oferi şi diversifica veniturile populaţiei locale, de a susţine viabilitatea regiunilor rurale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru a atrage oamenii să trăiască şi să producă utilizând resurse regenerabile locale în zona montană. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru ratificarea Protocolului privind agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală, încheiat la Lillafüred, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003, cu amendamentele admise care se regăsesc în anexa la prezentul raport comun. În raport de obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Bun. Dacă sunt intervenţii la acest proiect, din partea colegilor? Nu sunt intervenţii. Avem 4 amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. La art. 1, art. 2 şi art. 3. Dacă sunt intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Stimaţi colegi, Aşa cum am hotărât de dimineaţă în Biroul permanent, proiectul legii care vizează starea de alertă este încă în dezbatere. Vă propun să facem pauză un sfert de oră, până când va veni raportul de la... Vă rog, interveniţi.

Alfred - Robert Simonis Să facem sesiunea de vot final acum. Urmând ca, în măsura în care nu vine raportul la starea de alertă până terminăm sesiunea de vot final, atunci să facem o pauză. Toată lumea e de acord. E cineva împotrivă? Consens.

Florin Iordache Comitetul liderilor, da?

Alfred - Robert Simonis Consens.

Florin Iordache De acord. Bun.

Alfred - Robert Simonis Şi să listaţi, lista, ca să...

Florin Iordache Da. Din partea Grupului PRO Europa, vă rog, domnule preşedinte Mocioalcă.

Ion Mocioalcă Mulţumesc, domnule preşedinte. La fel ca şi săptămâna trecută, la votul final, vă rog, în momentul în care îi sunaţi pe colegi şi intră în direct cu dumneavoastră, să spună exact cum votează la toate legile. Să nu-i sunăm de 22 de ori, câte legi avem astăzi la votul final. Cred că e de acord toată lumea şi...

Alfred - Robert Simonis Cu siguranţă.

Ion Mocioalcă ... şi, cel puţin, la votul la care aşteptăm raportul, acolo se poate face din nou un apel. Mulţumesc.

Florin Iordache Bineînţeles. Deci, rog, în două minute să fie distribuită lista de vot final.

Alfred - Robert Simonis Domnule preşedinte, Ca să fie clar. Putem da votul final pe proiectele care au fost dezbătute, urmând ca după ce dezbatem proiectul legii stării de alertă să dăm un nou vot final pe acel proiect. Nefiind dezbătut, nu-l putem vota acum, odată cu această sesiune de vot final. Pentru a nu se relaxa colegii şi a închide tabletele după ce terminăm votul acesta final. Deci urmează un vot peste o jumătate de oră, o oră, când avem raportul pe starea de alertă.

Florin Iordache Păi, facem vot final acum pe cele 14 proiecte pe care le-am discutat, ne soseşte, între timp, raportul pe starea de alertă, facem dezbaterea pe starea de alertă, după care vom mai face un vot final, numai... Corect, da? OK. Unanimitate. Rog, stafful tehnic, să distribuiţi lista de vot final, să putem începe.