10 martie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor (PL-x 553/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 14 5 . Proiectul de Lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor; PL-x 553/2018. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei pentru transporturi? Vă rog, domnule preşedinte, prezentaţi raportul.

Vasile-Cristian Achiţei Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru transporturi şi infrastructură a fost sesizată în fond, cu dezbaterea şi avizarea acestui act normativ, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege, în şedinţa din 15 octombrie 2018. Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997, astfel încât încadrarea unui drum sau a unui segment de drum, din categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean în categoria funcţională a drumurilor de interes local sau invers, să se facă prin hotărâre a consiliului judeţean, la propunerea autorităţii care urmează să îl preia în administrare. De asemenea, se stipulează preluarea temporară în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale, cu acordul administratorului drumului, şi a sectoarelor de drum situate în extravilanul unei localităţi, pentru realizarea de lucrări de reabilitare sau modernizare a drumului respectiv. Potrivit prevederilor art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru transporturi şi infrastructură a examinat proiectul de lege în şedinţa din 24 septembrie 2019 şi a hotărât cu majoritate de voturi să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea actului normativ, în forma adoptată de Senat. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt intervenţii la dezbateri generale. Neavând amendamente, rămâne la votul final.