10 martie 2020 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru completarea art.5 din Legea nr.33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică (PL-x 244/2019/28.10.2019). ( retrimisă comisiei )

Florin Iordache Mai departe. Domnul Ion Stelian, Grupul USR. Vă rog.

Stelian-Cristian Ion Vă rog respectuos, să retrimitem comisiei PL-x 244/2019 - se află la punctul 29 de pe ordinea de zi. Este vorba despre un proiect de lege care permite construirea unor amenajări hidroelectrice în ariile naturale protejate, chiar fără acord de mediu şi fără niciun studiu de impact. Ar fi o lege care intră în conflict direct cu o directivă europeană, Directiva 92/1992, a protecţiei habitatelor naturale. De asemenea, există procedură de infringement pentru România, în acest caz. Vă rog foarte mult, să dăm dovadă de responsabilitate şi să retrimitem comisiei, pentru a pune în acord cu directiva europeană, acest proiect de lege. Mulţumesc frumos.

Florin Iordache Mulţumesc. Supun votului propunerea de retrimitere la comisie. Să înceapă votul. Termen? O săptămână. 120 de voturi pentru, unanimitate. Proiectul de lege a fost retrimis comisiei, termen - o săptămână.