9 martie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr.36/1995 (PL-x 86/2020). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 9 1 . Proiectul de Lege pentru modificarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995; PL-x 86/2020. Domnul Varga, de la Brăila. Vă rog, prezentaţi raportul.

Vasile Varga Mulţumesc, domnule preşedinte, de la Olt. Într-adevăr, e o dezbatere în fond, în procedură de urgenţă. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alin. (1) şi art. (4) ale art. 63 din Legea nr. 36/1995, urmărindu-se asigurarea respectării Deciziei Curţii Constituţionale nr. 591/2019, precum şi adoptarea unor măsuri tranzitorii necesare asigurării activităţii de administrare curentă a activelor Casei de Pensii a Notarilor Publici, acumulate în cei 7 ani de funcţionare, în scopul garantării dreptului la pensie şi de încasare a contribuţiilor asiguraţilor - notari publici, până la adoptarea de către Parlamentul României a Legii privind sistemul de pensii al notarilor publici. La întocmirea acestui raport comun, comisiile au avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi avizul favorabil al Consiliului Economic şi Social. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat. Membrii celor două comisii au dezbătut proiectul de lege în şedinţă comună şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, aprobarea proiectului de lege în forma prezentată de Senat.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Staţi să-l prezentaţi şi pe celălalt. Rămâne la votul final, neavând amendamente. Și ultimul proiect de astăzi. Este vorba de...