9 martie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr.6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale (PL-x 490/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 7. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr.6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale; PL-x 490/2019. Din partea Comisiei pentru buget?

Sorin Lazăr În conformitate cu prevederile art. 70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât trimiterea spre reexaminare, Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., în vederea schimbării structurii de conducere a EXIMBANK - S.A., pentru a asigura conformitatea cu reglementările în vigoare, precum şi pentru completarea cadrului legal privind sursele de alimentare a fondurilor constituite la dispoziţia acestei bănci, pentru proiectele investiţionale prioritare pentru România, care vor beneficia de sprijin în numele şi în contul statului. Totodată se propune şi modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 în scopul majorării termenului de depunere a notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare, având în vedere că unii operatori economici nu au luat încă o decizie cu privire la situaţia lor financiară, precum şi exceptarea de la anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale, reprezentând ajutor de stat de recuperat sau fonduri care se cuvin Uniunii Europene. În urma reexaminării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor raportul de adoptare a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, cu amendamentele admise, prezentate în Anexa nr. 1. Amendamentul respins se regăseşte în Anexa nr. 2. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt dezbateri generale, intervenţii? Nu sunt. Avem un amendament respins. Dacă se susţine? Nu se susţine. La titlul legii. Intervenţii? Nu. Art. I. Intervenţii? Nu. Art. 2? Art. 3? Rămâne la votul final. Are caracter ordinar.