9 martie 2020 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Anexei nr. III la Lege-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 523/2019). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache La poziţia 5 avem Proiectul de Lege pentru completarea Anexei nr. III la Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; PL-x 523/2019. Dacă...? Domnul preşedinte Solomon, vă rog. Iniţiatorul nu este în sală. Domnul preşedinte Solomon, vă rog, Comisia pentru muncă.

Adrian Solomon Stimaţi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Anexei nr. III la Legea-cadru nr. 153/2017, fiind vizată introducerea funcţiei de muncitor calificat, în cadrul familiei ocupaţionale "Cultură". Proiectul a fost adoptat de Senat în 21 octombrie 2019. Face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamentele redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport.

Florin Iordache Da, domnul Vexler, vă rog, la dezbateri generale.

Silviu Vexler Vă mulţumesc frumos, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Vreau să salut în mod cu totul special amendamentele adoptate la acest proiect, care fac referire la bibliotecile şi la muzeele naţionale. Sunt o categorie de oameni care alcătuiesc coloana vertebrală şi susţin cu ajutorul lor cultura românească. Vă mulţumesc mult.

Florin Iordache Și eu vă mulţumesc. Domnul Seidler, vă rog.

Cristian-Gabriel Seidler Mi s-a sugerat în drum spre microfon să spun alte argumente decât data trecută. Într-adevăr, data trecută spuneam că este a 17-a modificare a Legii salarizării. De data aceasta este a 18-a modificare a Legii salarizării, care arată încă o dată - sper să nu mai vorbim despre situaţia a 19-a, dar totuşi se pare că va fi cazul, dacă e să ne uităm la trecut - arată încă o dată cât de bine a fost fundamentată această lege de la bun început şi cât de bine a fost ea înţeleasă. Între timp am aflat şi cum arată studiul care a fost realizat de Ministerul Muncii, ca bază pentru această lege. E o pagină de hârtie goală. Acest studiu nu există.

Florin Iordache Alte intervenţii? Nu sunt. Avem 13 amendamente admise. La titlul legii. Intervenţii? Nu. De la 2 la 13, amendamente admise? Rămâne la votul final; caracter ordinar.