25 februarie 2020 – Proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi (PH CD 65/2019). ( amânat )

Florin Iordache 6. Proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi; PH CD 65/2019. Lipseşte anexa. Vă propun ca până la următoarea şedinţă de plen toate grupurile parlamentare să depună componenţa nominală privind constituirea acestei comisii. Şi trecem la ultimul proiect pe ziua de astăzi. (Vociferări.) Domnule Ştirbu... (Vociferări.) Procedură, da. Păi, să se înscrie, dacă vrea să vorbească. Da. (Vociferări.) Doamnă Săftoiu, înţeleg, este incomplet proiectul. De aceea am zis să-l amânăm pentru că lipseşte anexa cu componenţa. Rog grupurile parlamentare, veniţi puţin la prezidiu. (Consultări.) Deci, la Biroul permanent de astăzi, Comitetul liderilor va stabili componenţa nominală pentru constituirea acestei comisii. Săptămâna viitoare o înfiinţăm. Toate grupurile parlamentare o doresc. Dar nu putem înfiinţa o comisie care să nu aibă niciun membru. Domnul Ştirbu, o intervenţie pe procedură? Vă rog.

Gigel-Sorinel Ştirbu Mulţumesc, domnule preşedinte. Profit de această ocazie, întrebându-vă şi totodată reamintindu-vă că, de un an de zile, în plenul Parlamentului s-a decis înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze abuzurile de la Televiziunea publică. Comisie de anchetă condusă de liderul de Grup al deputaţilor Partidului Social Democrat. Iar, de un an de zile, domnule preşedinte, de când a luat fiinţă această comisie de anchetă, nu s-a întrunit niciodată în cvorumul său, Comisia de anchetă pe abuzurile de la TVR. Sper din toată inima ca şi această comisie să nu aibă aceeaşi soartă ca şi Comisia de anchetă pe TVR. Mulţumesc mult.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc şi vă doresc succes în comisie! Mergem mai departe.