25 februarie 2020 – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., precum şi a Ordonanţei Guvernului nr.6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale (PL-x 490/2019). ( retrimis comisiei )

Costel Lupaşcu Şi retrimiterea pentru două săptămâni a punctului 99 de pe ordinea de zi - Proiectul de Lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000; PL-x 490/2019 - retrimitere două săptămâni.

Florin Iordache Să înceapă votul. Domnule Lazăr, două săptămâni, da? (Vociferări.) O săptămână, da? 117 voturi pentru, 14 abţineri. Aşteptăm raportul de la dumneavoastră. Mergem mai departe. Domnul Ion Stelian, Grupul USR, vă rog.

Stelian-Cristian Ion Vă solicit scoaterea de pe ordinea de zi şi retrimiterea la comisie a proiectului de la punctul 20 de pe ordinea de zi. Este vorba de PL-x 244/2019, Proiectul de Lege pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. În Comisia juridică s-a dat un raport, cu majoritate de voturi, un raport favorabil, însă vreau să vă precizez faptul că există un punct de vedere negativ din partea Guvernului; există comentarii pe constituţionalitate, din partea Consiliului Legislativ, care sunt regăsite şi în avizul Consiliului Economic şi Social; de asemenea, preşedintele României a solicitat reexaminarea acestei legi care a fost respinsă în Senatul României. Este vorba despre o lege care ar face, practic, inaplicabilă legislaţia pentru protecţia mediului. Nu s-ar mai respecta acordurile de mediu pentru unele proiecte, ceea ce este inacceptabil. Vă solicit retrimiterea la comisie pentru a rediscuta aceste aspecte, astfel încât să dăm o formă a legii care să respecte şi angajamentele noastre faţă de Uniunea Europeană, cu privire la protecţia mediului, şi care să fie o formă agreată şi acceptabilă. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Să înceapă votul. 36 de voturi pentru, 98 de voturi împotrivă, 3 abţineri. Nu a întrunit numărul de voturi. Rămâne pe poziţia 20. Mai departe. Grupul UDMR, domnul Márton Árpád, vă rog.